Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κυκλοφορεί το 10ο τεύχος του περιοδικού «Το κόκκινο αερόστατο»

Εχει φτάσει στις Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα και διακινείται το νέο τεύχος του αγαπημένου παιδικού περιοδικού «Το κόκκινο αερόστατο». Το νέο ανοιξιάτικο τεύχος του περιοδικού που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δουλειά στις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας υπόσχεται για άλλη μια φορά να ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες του με την πλούσια ύλη του.

«Το κόκκινο αερόστατο», που συμπληρώνει 10 τεύχη κυκλοφορίας, δίνει δώρο στους αναγνώστες του μια αφίσα με τον Αλμπερτ Αϊνστάιν και αφιερώνει μια σειρά σελίδες του στον κορυφαίο αυτό επιστήμονα και στο σπουδαίο έργο του, με αφορμή τα 140 χρόνια που συμπληρώθηκαν φέτος από τη γέννησή του.

Με την κυκλοφορία του μέσα στο Μάρτη, το περιοδικό τιμά και την Επανάσταση του 1821, με... «3+1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε» γι' αυτήν: Την έμπνευσή της από τη Γαλλική Επανάσταση, την περίοδο της γέννησης των εθνών, το βαλκανικό όνειρο του Ρήγα Φεραίου και τους ξένους εθελοντές που συμμετείχαν στην Επανάσταση.

Ακόμα, οι μικροί αναγνώστες μπορούν να βρουν σε αυτό το τεύχος ένα θαυμαστό ταξίδι στην τέχνη της μουσικής, την απαρχή της, το σκοπό της, το πώς ξεχωρίζει από όλους τους άλλους απλούς ήχους, να γνωρίσουν πρωτότυπα μουσικά όργανα και να αναπτύξουν σχετικές δραστηριότητες.

Καθώς με το τεύχος αυτό θα φτάσουμε μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, δεν θα μπορούσε να λείπει η Εργατική Πρωτομαγιά. Στο πλαίσιο αυτό, το περιοδικό παρακολουθεί την απεργία των «newsies», των αγοριών που δούλευαν ως εφημεριδοπώλες στα τέλη του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ.

Στις σελίδες του αθλητισμού φιλοξενούνται τρεις μικρές ιστορίες για «μεγάλους» ανθρώπους, που εξιστορούν σημαντικές στιγμές όπου ο αθλητισμός απάντησε στο ρατσισμό.

Η ενότητα που έχει ξεκινήσει στο προηγούμενο τεύχος, με τίτλο «Ανθρωποι και θεοί», συνεχίζεται και στο παρόν τεύχος, εξετάζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου να ερμηνεύσει το θάνατο, οι σελίδες για τη φύση και το περιβάλλον αφιερώνονται στην καφέ αρκούδα, το διήγημα αυτού του τεύχους αφορά τη μετανάστευση και είναι από το βιβλίο της Κριστίνε Νέστλινγκερ «Προσοχή! Ο Βράνεκ φαίνεται τελείως ακίνδυνος».

Φυσικά, δεν λείπουν και από αυτό το τεύχος οι σελίδες για το σκάκι, τη χειροτεχνία, τα αινίγματα, τα ανέκδοτα, το κόμικ, τα παιχνίδια... Εμείς ευχόμαστε καλή ανάγνωση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ