Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλει την παρουσία της αστυνομίας στο 4ο ΓΕΛ

Την παρουσία της αστυνομίας στην κατάληψη του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας «με σκοπό τον εκφοβισμό των μαθητών» καταγγέλλει το Τομεακό Συμβούλιο Καρδίτσας της ΚΝΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο που έχουν εξαπολύσει μια "καμπάνια" συκοφαντίας και αυταρχισμού ενάντια στους αγώνες των μαθητών, στις συλλογικές τους αποφάσεις.

Οι μαθητές με τους αγώνες τους - και στο παρελθόν και φέτος - έχουν αποδείξει πως δεν παραιτούνται από το δίκαιο αίτημά τους για ένα σχολείο που "θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει". Δεν κάνουν πίσω μπροστά στην τρομοκρατία της κυβέρνησης!

Οι μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, με όλο τον λαό και τους φορείς της πόλης, μπορούν να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν το σχολείο που έχουν πραγματικά ανάγκη. Μπορούν να "κάψουν τα σενάρια" που φτιάχνουν για τους νέους οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση και όσοι τη στηρίζουν», καταλήγει το ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ.

Αντίστοιχη καταγγελία εξέδωσε και η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ.

Επίσης, χτες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα εκπρόσωποι φορέων της περιοχής (Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων - ΕΟΑΣΚ, Σύλλογος Γυναικών, Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου), ενώ παρέστησαν οι Βασίλης Κρανιάς και Αστέρης Χαλάτσης, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος Καρδίτσας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή, μαζικοί φορείς και μαθητές διοργανώνουν συναυλία, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ