Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Διπλωματικές διεργασίες

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας κάλεσε στην Πιονγιάνγκ για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της σε Πεκίνο και Ηνωμένα Εθνη, όπως μετέδωσαν προχτές ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βορειοκορεατική ηγεσία επιδιώκει διαβουλεύσεις για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της, όπως άλλωστε είπε πρόσφατα και το ΥΠΕΞ, προαναγγέλλοντας και επίσημες ανακοινώσεις, τις επόμενες μέρες.

Να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε στις αρχές της βδομάδας πάλι ότι «η Ρωσία είναι υπέρ της πολιτικής και διπλωματικής επίλυσης της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο» και «υπέρ της συνέχισης του διαλόγου μεταξύ της Πιονγιάνγκ και της Ουάσιγκτον στη βάση μιας σταδιακής μεταξύ τους προσέγγισης χωρίς υπερβολικές προσδοκίες».

Την έντονη διπλωματική κινητικότητα αποδεικνύει και η είδηση ότι μέσα στο μήνα θα επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα ο πρώην Γερμανός ΥΠΕΞ και στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. «Δύο φορές ο Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας για τον αφοπλισμό. Η Νότια Κορέα τολμά γενναία βήματα προς τη συμφιλίωση, την ειρήνη, ακόμη και την επανένωση. Τώρα θα ήθελα να σχηματίσω μια δική μου άποψη από τη χώρα», έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Θυμίζουμε ότι ήδη από το Σεπτέμβρη του 2017, όντας ακόμη ΥΠΕΞ της γερμανικής κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», ο Γκάμπριελ είχε ταχθεί υπέρ απευθείας συνομιλιών των ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα: «Οι τρεις δυνάμεις πρέπει να καθίσουν μαζί στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων με τη Β. Κορέα)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ