Τρίτη 13 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ
Φρένο σε ΤΕΙ Λογοθεραπείας

Να ιδρυθεί Τμήμα Διαταραχών Λόγου Φωνής - Ομιλίας και Επικοινωνίας, πανεπιστημιακού επιπέδου σε ένα από τα ΑΕΙ της χώρας, ζητάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών (ΠΣΛ), που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ίδρυσης Τμήματος Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Ηπείρου. Η προσφυγή του Συλλόγου κατά του υπουργείου Παιδείας και του ΤΕΙ Ηπείρου, με σκοπό την ακύρωση του ιδρυτικού για το Τμήμα Λογοθεραπείας Προεδρικού Διατάγματος, εκδικάζεται αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο λογοπεδικός είναι ο επιστήμονας που ασχολείται με την έρευνα, πρόληψη, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγου, φωνής, ομιλίας και επικοινωνίας και η σχετική επιστήμη είναι ανεπτυγμένη σε διεθνές επίπεδο εδώ και δεκαετίες. Ο ΠΣΛ έχει ξεκινήσει από το 1982 τις προσπάθειες να δημιουργηθεί και στη χώρα μας ένα Τμήμα Διαταραχών Λόγου ανώτατης εκπαίδευσης, με εμπεριστατωμένες μελέτες που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας και τα ΑΕΙ. Αν και υπήρξε σχετικό ενδιαφέρον από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τελικά δεν προχώρησε, ενώ ιδρύθηκε το πρώτο Τμήμα Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ της Πάτρας. Ο ΠΣΛ καταγγέλλει ότι το αντικείμενο της επιστήμης δεν ταιριάζει στον τεχνολογικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης που παρέχουν τα ΤΕΙ, ενώ έχει επισημάνει τις ελλείψεις σε υποδομή και δυνατότητα κλινικής άσκησης που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές σ' αυτό, τονίζοντας ότι στο σύνολό του το Τμήμα «δεν είναι επαρκές για να καλύψει τις γνώσεις ενός επαγγελματία λογοπεδικού».

Με βάση αυτά και παραθέτοντας αναλυτικά το εύρος των γνωστικών πεδίων που συνδέονται με τη λογοπεδική, καθώς και τις παθήσεις που θεραπεύει ένας λογοπεδικός, ο ΠΣΛ ζητάει να μην ιδρυθεί άλλο Τμήμα Λογοθεραπείας σε ΤΕΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόψε στον «902 TV» (2009-03-17 00:00:00.0)
Τα επιστημονικά πεδία - ομαδοποίηση των Τμημάτων (1998-05-20 00:00:00.0)
Πτώση των βάσεων και στις τέσσερις δέσμες (1997-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ