Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΝΙΤΣΑ
Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Από την κινητοποίηση στην Κόνιτσα
Από την κινητοποίηση στην Κόνιτσα
Μαχητική απάντηση πήραν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στην Κόνιτσα, οι κουκουλοφόροι φασίστες που πριν από λίγες μέρες επιτέθηκαν σε ανήλικους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν οι οποίοι φιλοξενούνται σε δομή στην περιοχή.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αγωνιστές από την περιοχή και τρεις φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Κόνιτσα, δείχνοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα.

Οι φασίστες δολοφόνοι επιτέθηκαν με ρόπαλα κατά των ανήλικων προσφύγων που βρίσκονταν στο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ της Κόνιτσας. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκληθούν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί σοκ ακόμη ένας. Οι τραυματίες έμεναν στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων Κόνιτσας και μετά από την επίθεση διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν τη θερμή υποδοχή των προσφύγων, που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Κόνιτσας, Γιώργος Πρέντζας και Τάκης Σδούκος αντίστοιχα, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμούς.

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε η Μαρία Ανδρεάδη από την ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε τα εξής:

«Ο λαός της Κόνιτσας είναι λαός φιλόξενος και ξέρει καλά τι σημαίνει μετανάστευση και πόλεμος. Είναι στο χέρι του να απομονώσει αυτούς τους φασίστες που ήρθαν να ρίξουν το δηλητήριό τους στις συνειδήσεις των ανέργων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας στην περιοχή.

Δεν ήρθαν εδώ για να σας προστατεύσουν από τους "κακούς ξένους", όπως λένε, αλλά για να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή που σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται, να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο των δυσκολιών που βιώνετε. Αυτοί που χτες χτύπησαν τα προσφυγόπουλα είναι οι ίδιοι που θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν αύριο και τα δικά σας παιδιά, που θα διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή.

Δεν τους φοβόμαστε. Ο λαός θα σηκώσει το ανάστημά του απέναντι στο φασισμό αλλά και στο σύστημα που τον γεννά. Η οργανωμένη πάλη ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, το δυνάμωμα του ΚΚΕ, είναι η απάντηση που τους ταιριάζει».

Να σημειωθεί ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών της επίθεσης σε βάρος των ανήλικων προσφύγων. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, έναν 30χρονο και τρεις 17χρονους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Η έρευνα συνεχίζεται από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την ταυτοποίηση ενός ακόμα δράστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ