Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΘΒΕ
Υποδέχτηκαν αγωνιστικά την υπουργό Πολιτισμού

Αγωνιστικά υποδέχτηκαν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία το Σάββατο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus).

Θυμίζουμε ότι οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, κόντρα στις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχονται καθημερινά από την καλλιτεχνική διεύθυνση, συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ετσι, το Σάββατο, με την έλευση της υπουργού, προχώρησαν σε στάση εργασίας αντιδρώντας στη μεθόδευση για ακύρωση των κινητοποιήσεών τους από την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Οι ηθοποιοί, κρατώντας πανό με το σύνθημα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Οχι στη βαρβαρότητα, όχι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Υπογραφή ΣΣΕ ΤΩΡΑ» και φορώντας μάσκες, απαίτησαν την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους. Μάλιστα, κατήγγειλαν ότι πριν από ενάμιση μήνα η υπουργός τούς αποκάλεσε ψεύτες, αγράμματους και ότι ζητάνε παντεσπάνι.

Με ανακοίνωσή της η αντιπροσωπευτική Επιτροπή των ηθοποιών του ΚΘΒΕ σημειώνει ότι «οι μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα πίσω από τα προσωπεία αποκαλύφθηκαν». Καταγγέλλει επίσης την καλλιτεχνική διεύθυνση ότι έστειλε προσωπικά ραβασάκια, πήρε κατ' ιδίαν τηλέφωνα ξεχωριστά σε κάθε εργαζόμενο ηθοποιό, έβγαλε ακόμα και ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του θεάτρου, προκειμένου να δηλώσουν μετάνοια και να γνωστοποιήσουν αν θα συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας που προκήρυξε το ΣΕΗ.

Οι απεργοί ηθοποιοί κάλεσαν όλους όσοι προσβάλλονται, ή τουλάχιστον δεν εκφράζονται από τέτοιου είδους ενέργειες, δηλαδή κάθε δημοκρατική συνείδηση, να αντιδράσουν. Κάλεσαν επίσης και τη λεγόμενη συντεταγμένη πολιτεία να απαντήσει και να αποδοκιμάσει το ύφος και ήθος τέτοιων συμπεριφορών.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπευτική Επιτροπή κατευθύνθηκε σε αίθουσες του ΚΘΒΕ γνωστοποιώντας στους θεατές που έφταναν εκείνη την ώρα ότι υπάρχει προκηρυγμένη στάση εργασίας του ΣΕΗ και ότι οι παραστάσεις επιχειρείται να πραγματοποιηθούν με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο των ηθοποιών!

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των απεργών ηθοποιών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Οι θεατές άκουγαν συγκλονισμένοι την ανακοίνωση, χειροκροτώντας τη στάση των ηθοποιών. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς στάθηκαν έμπρακτα αλληλέγγυοι αλλάζοντας το εισιτήριο της παράστασης για άλλη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ