Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μετέτρεψαν το κτίριο της ΓΣΕΕ σε κέντρο ενημέρωσης και αγώνα

Την ίδια ώρα που οι συνάδελφοί τους στη Ρόδο, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ και συνδικαλιστές έδιναν τη μάχη για ένα γνήσιο εργατικό συνέδριο, στην Αθήνα, ταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες για ώρες «πολιορκούσαν» το κτίριο της ΓΣΕΕ, σε μια μαχητική κινητοποίηση, από νωρίς χτες το πρωί, μέχρι το βράδυ.

Μετέτρεψαν το κτίριο σε κέντρο ενημέρωσης των εργαζομένων για τις αθλιότητες της ηγεσίας και απαίτησαν να ξεκουμπιστεί η συνδικαλιστική μαφία από τη ΓΣΕΕ, να γίνει γνήσιο συνέδριο, χωρίς μπράβους και εργοδότες. Με τα πανό που κρέμασαν στην πρόσοψη και τα συνθήματά τους, ενημέρωναν εργαζόμενους, αλλά και περαστικούς, για όσα εξελίσσονταν την ίδια ώρα στη Ρόδο, ενώ υπήρξε και ζωντανή παρέμβαση από συνδικαλιστές της ΔΑΣ - αντιπροσώπους στο συνέδριο. Ταυτόχρονα, στην είσοδο του κτιρίου κόλλησαν αφίσα με ξεκάθαρο μήνυμα: «Οχι σε Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Εργατοπατέρων».

Οταν η είδηση για την κινητοποίηση στην Αθήνα έγινε γνωστή στη Ρόδο, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του ΕΚ Αθήνας, δήλωσε: «Είναι μια μάχη που δώσαμε στην Αθήνα, στην Καλαμάτα και συνεχίζουμε να τη δίνουμε εδώ στη Ρόδο και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε όλο το επόμενο διάστημα. Μιλάμε για μια συνδικαλιστική μαφία, μια πλειοψηφία η οποία δεν έχει καμία νομιμοποίηση να κουβαλάει πια τη σφραγίδα και τα κλειδιά της ΓΣΕΕ. Γι' αυτό αυτή τη στιγμή συνάδελφοί μας εργάτες έχουν μπει μέσα στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. Η έκπτωτη διοίκηση της ΓΣΕΕ πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά της Πατησίων, το κτίριο της ΓΣΕΕ να γυρίσει στους εργάτες. Δεν πρόκειται να γίνει συνέδριο με εργοδότες και νόθους...».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ