Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αχρήστευσαν τα μαφιόζικα σχέδια της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια των εργατοπατέρων να στήσουν στα κρυφά μια κάλπη για τους νόθους και εργοδότες «αντιπροσώπους» στο ξενοδοχείο - φρούριο

Μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου, που η ηγεσία της ΓΣΕΕ προσπάθησε μάταια να μετατρέψει σε φρούριο
Μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου, που η ηγεσία της ΓΣΕΕ προσπάθησε μάταια να μετατρέψει σε φρούριο
Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη ενέργεια τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ και συνδικαλιστές διάφορων κλάδων σμπαράλιασαν τις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, οι οποίες περιλάμβαναν μεταξύ άλλων:

Τη μετατροπή του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου στη Ρόδο σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με τη χρήση μπράβων και ανθρώπων της νύχτας που επιστράτευσαν ακόμα και από σχολές πολεμικών τεχνών του νησιού! Τις απειλές και τους αλλεπάλληλους ελέγχους σε αντιπροσώπους, από άτομα άσχετα με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Την απαγόρευση κάλυψης του συνεδρίου από δημοσιογράφους, η οποία καταγγέλθηκε και από την ΕΣΗΕΑ.

Μαζί με την ταυτόχρονη κινητοποίηση στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές, με την παρουσία και τα συνθήματά τους μέσα από το «Ρόδος Παλλάς», ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν «συνέδριο» με νόθους, εργοδότες και μπράβους, ούτε φυσικά να στηθεί μια κάλπη «στη ζούλα», με προκατασκευασμένο αποτέλεσμα, όπως επεδίωκε η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/Ομάδα Βασιλόπουλου).

Οι λιγοστοί υποστηρικτές της εν λόγω ομάδας, που τις προηγούμενες μέρες προκαλούσαν ανοιχτά, έμειναν να παρακολουθούν αποσβολωμένοι τους αντιπροσώπους της ΔΑΣ και συνδικαλιστές να μπαίνουν συγκροτημένα στο «απόρθητο» όπως νόμιζαν, «φρούριο», ενώ στα αυτιά τους βούιζε ενοχλητικά και δυνατά το σύνθημα: «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Με τη ζώνη τυλιγμένη στο χέρι και την αγκράφα σε ρόλο σιδερογροθιάς ο «συνδικαλιστής»
Με τη ζώνη τυλιγμένη στο χέρι και την αγκράφα σε ρόλο σιδερογροθιάς ο «συνδικαλιστής»
Η εικόνα που αντίκριζε κανείς τα λέει όλα:

  • Από τη μια, «σαπάκια» της εργοδοσίας, εργατοπατέρες με γνωστό ρόλο στην υπονόμευση των αγώνων. Και από την άλλη, αγωνιστές συνδικαλιστές που δίνουν την ελπιδοφόρα μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
  • Από τη μια, ξεδοντιασμένοι βρυχηθμοί. Και από την άλλη, ευρηματικά συνθήματα, φτιαγμένα στη στιγμή, να δείχνουν τη ζώσα δύναμη του οργανωμένου, πειθαρχημένου ταξικού κινήματος: «Συνέδριο θα γίνει και θα 'ναι των εργατών, όχι των νόθων και των εργοδοτών». Συνθήματα που σάρκαζαν τις μάταιες προσπάθειες των εργατοπατέρων να κρατήσουν μακριά τους συνδικαλιστές και τους άλλους εργαζόμενους: «Με φουσκωτούς και μπράβους δεν δίνεται η λύση - φέρτε το ΝΑΤΟ να σας περιφρουρήσει!» ή «Κιουτσούκη, Παναγόπουλε εργατοπατέρες - δεν τις κανονίσατε καλά τις κρουαζιέρες». Αλλά και την ανερμάτιστη υποκρισία τους, με το σύνθημα «Φέρτε μπροστά μας τα αφεντικά - και βάλτε τους να κόβουν σαλάμια και τυριά», να απαντά στις προκλητικές δηλώσεις του πρόεδρου της ΓΣΕΕ, που βάφτισε... υπεύθυνους τυριών και αλλαντικών τα εκατοντάδες επιτελικά διευθυντικά στελέχη που συμμετέχουν αυτοπροσώπως σε «σωματεία» - μηχανισμούς της εργοδοσίας που διαμορφώνουν πλαστούς συσχετισμούς. Και, βέβαια, δεν παρέλειψαν να πουν συνθήματα αφιερωμένα στον εργοδότη - «συνδικαλιστή» Καραγεωργόπουλο, ο οποίος πολύ γρήγορα... αποσύρθηκε στα ενδότερα.
Σκηνικό σικέ επεισοδίων

Αποσβολωμένοι οι εργατοπατέρες...
Αποσβολωμένοι οι εργατοπατέρες...
Αδυνατώντας να κάνουν οτιδήποτε άλλο, οι εργατοπατέρες επιχείρησαν να στήσουν σικέ επεισόδια, αρκετή ώρα μετά την είσοδο των αντιπροσώπων της ΔΑΣ και των συνδικαλιστών στο χώρο του ξενοδοχείου.

Από τις αρχικές προκλήσεις, με εμετικές φράσεις του τύπου «φασιστάκια κομμουνιστές», με τύπους που κυκλοφορούσαν με τις ζώνες στα χέρια, πέρασαν σε απειλές εναντίον φωτορεπόρτερ του «Ριζοσπάστη», προχωρώντας τελικά και σε βίαιες επιθέσεις εναντίον εκλεγμένων αντιπροσώπων, πάντα με τη συνοδεία μπράβων, προκαλώντας αγανάκτηση στους συγκεντρωμένους αντιπροσώπους και συνδικαλιστές.

Στο τέλος, οι εργατοπατέρες προσπάθησαν να κουκουλώσουν όλα τα παραπάνω, αξιοποιώντας θεατρινισμούς για να το παίξουν και θύματα! Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Ν. Κιουτσούκης, πήρε... το Οσκαρ α' αντρικού ρόλου, δείχνοντας ότι ο εργατοπατερισμός «έκλεψε» ένα μεγάλο αστέρι από το Θέατρο...

Ενώ είναι από αυτούς που και στην Καλαμάτα και στη Ρόδο πρωτοστάτησε σε επιθέσεις διάφορων μορφών, καμώθηκε τον τραυματισμένο, φώναξε ασθενοφόρο, και έφυγε με καροτσάκι και «βαριά αναπνοή». Ως... διά μαγείας, πολύ γρήγορα επέστρεψε κοτσονάτος και αφού είχε κάνει απαράδεκτες δηλώσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Δικαίως, λοιπόν, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ του αφιέρωσαν το σύνθημα «Γεια σου Κιουτσούκη εργατοπατέρα, στο θέατρο θα έκανες καλύτερη καριέρα»!

Παράλληλα, οι ίδιοι έκπτωτοι εργατοπατέρες που απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους την κάλυψη του «συνεδρίου», δημοσιοποίησαν ένα ακόμα βίντεο... «αλήθειας» που εμφάνιζαν μονταρισμένες σκηνές από διαφορετικές στιγμές σαν να είναι ένα γεγονός. Ομως όσο κοπτοραπτική και αν έκαναν δεν μπόρεσαν να «αποδείξουν» τα όσα ψευδή ισχυρίζονταν, ότι τάχα οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ τους επιτέθηκαν με λοστούς!

Υπόθεση κάθε εργαζόμενου!

Την ώρα που εξελίσσονταν αυτά, το ΠΑΜΕ απηύθυνε κάλεσμα σε «όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας», σημειώνοντας ότι «τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες».

Για τα «μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ», που πήραν ξανά απάντηση από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, το ΠΑΜΕ σημείωνε: «Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων" των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς, παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις.

Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη - Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ (...) Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες».

Συνδικαλιστικός τουρισμός...

Πολύ γρήγορα οι εργατοπατέρες επέλεξαν το έργο... της εξαφάνισης, όπως έκαναν και στην Καλαμάτα. Την ίδια ώρα που οι δεκάδες αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας συνέχιζαν την κινητοποίηση στο χώρο του «Ρόδος Παλλάς», απαιτώντας Συνδικάτα εργατών, όχι νόθων και εργοδοτών, οι εργατοπατέρες άρχισαν να φυλλορροούν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ταβερνάκια, μεζεδοπωλεία και όλα τα τουριστικά αξιοθέατα «αναστέναξαν» από τις επιδόσεις των εργατοπατέρων...

Νόμιζαν ότι θα ξεμπέρδευαν στα γρήγορα, στήνοντας κεκλεισμένων των θυρών μια σικέ κάλπη, με όλους τους νόθους και τους εργοδότες μέσα, με μπράβους να τους φυλάνε, για να αναπαραγάγουν τις καρέκλες τους με ένα προκατασκευασμένο αποτέλεσμα... Αφού, ωστόσο, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές χάλασαν τα σχέδιά τους, το ρίξανε ξανά στην ειδικότητά τους: Τουρισμός με τα λεφτά των εργαζομένων...

Νέες παρεμβάσεις από τη ΔΑΣ

Στο μεταξύ, για ακόμα μια φορά, οι δικηγόροι της ΔΑΣ έκαναν χτες τηλεφωνική παρέμβαση στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου της ΓΣΕΕ έχει καθοριστεί σε συγκεκριμένη αίθουσα του ξενοδοχείου και μόνο σε αυτήν, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν απόπειρα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για διεξαγωγή των αρχαιρεσιών εν κρυπτώ σε άλλο χώρο.

Επίσης, χτες το πρωί επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τον χώρο του ξενοδοχείου ο εισαγγελέας Ρόδου, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού. Παρέμειναν σε χώρο του ξενοδοχείου μαζί με εκπροσώπους της διεύθυνσης και μετά από αρκετή ώρα αποχώρησαν. Με αφορμή και την επίσκεψη αυτή, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της ΔΑΣ μαζί με δικηγόρους πραγματοποίησε παράσταση στον εισαγγελέα, όπως είχε κάνει και προχτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ