Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για την καταστολή σε βάρος προσφύγων στα Διαβατά

Από την επίθεση με χημικά στους πρόσφυγες

MotionTeam

Από την επίθεση με χημικά στους πρόσφυγες
Την καταστολή και την απάνθρωπη πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν με κοινή Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Στην Ερώτησή τους τονίζουν τα εξής:

«Με καταστολή, ΜΑΤ και χημικά αντιμετωπίστηκαν, με ευθύνη της κατά τ' άλλα "προοδευτικής" κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι κινητοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και στο Σταθμό Λαρίσης. Κινητοποιήσεις για το δίκαιο αίτημά τους να φτάσουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Αίτημα που καταπνίγεται από την απάνθρωπη πολιτική εγκλωβισμού, που επέβαλαν ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την ουσιαστική συμφωνία και των άλλων κομμάτων.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες πέφτουν θύματα κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται και με fake news. Ομως, καθόλου fake news δεν είναι η εκρηκτική κατάσταση που βιώνουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ λόγω της απαράδεκτης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τον Κανονισμό "Δουβλίνο ΙΙΙ", που έχουν από κοινού αποφασίσει σε Συνόδους Κορυφής τόσο οι αποκαλούμενες "προοδευτικές" όσο και οι ακροδεξιές κυβερνήσεις. Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά έφτασε στο σημείο να διώχνει από τις δομές και τα διαμερίσματα και να πετάει στο δρόμο τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, αφού το σχετικό πρόγραμμα της ΕΕ χρηματοδοτεί τη στέγαση μόνο αιτούντων άσυλο.

Με βάση τα παραπάνω, πώς τοποθετείται η Επιτροπή: Στην άγρια καταστολή ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο δίκαιο αίτημά τους να μεταφερθούν άμεσα στις χώρες πραγματικού προορισμού τους που διεκδικούν με τις κινητοποιήσεις τους. Στην άμεση ανάγκη να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες προσωρινής φιλοξενίας για όσο διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα και να παρθούν μέτρα στήριξης και κοινωνικής ένταξης των προσφύγων που τους έχει δοθεί άσυλο και επιθυμούν να παραμείνουν στην χώρα».

Θυμίζουμε ότι οι πρόσφυγες άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή από διάφορα σημεία της χώρας, ανταποκρινόμενοι σε ένα παραπλανητικό διαδικτυακό κάλεσμα, το οποίο διακινήθηκε από μηχανισμούς που εκμεταλλεύονται την επιθυμία τους να φύγουν από την Ελλάδα. Κατ' εντολή της κυβέρνησης, η αστυνομία εμπόδισε τη μετακίνησή τους προς τα σύνορα, αντιμετωπίζοντας με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης κάθε προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον κλοιό που είχε στήσει.

Στη διάρκεια των κατασταλτικών επιχειρήσεων τραυματίστηκε μεταξύ άλλων και ένας φωτορεπόρτερ. Την Παρασκευή επισκέφτηκε το χώρο ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, ενώ την Κυριακή το κέντρο υποδοχής στα Διαβατά επισκέφτηκαν ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, και η Λίνα Χατζηκυριάκου, υποψήφια δήμαρχος Δέλτα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ