Κυριακή 18 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στο Ηράκλειο τα σπουδαία

Ο ΟΦΗ υποδέχεται την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο παίζει με τον Αρη και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενεί την Ξάνθη

Νίκη - μονόδρομος για τον ΠΑΟ το παιχνίδι με τον Αρη

Sportidea

Νίκη - μονόδρομος για τον ΠΑΟ το παιχνίδι με τον Αρη
Μετά από την ανάπαυλα του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι δεκατέσσερις ομάδες της Α' Εθνικής επανέρχονται στη... δράση, πέφτοντας στη μάχη της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας. Ωστόσο, τέσσερις από τους «μονομάχους» της μεγαλύτερης κατηγορίας της χώρας μας, αναμένεται να έχουν δυσκολότερο έργο, καθώς αποτελούν τους πρωταγωνιστές των δύο μεγάλων ντέρμπι. Στο ένα από αυτά, στο ντέρμπι κορυφής, τα βλέμματα θα τραβήξουν ο ΟΦΗ και η ΑΕΚ, οι οποίοι θα κληθούν να παλέψουν «σώμα με σώμα» για τη νίκη, με δέλεαρ τη 2η θέση. Από την άλλη, λίγο πιο κάτω στη βαθμολογία, Παναθηναϊκός και Αρης καιροφυλαχτούν να βρεθούν κοντά στην κορυφή, όμως για να γίνει αυτό θα χρειαστεί πρώτα να βγουν νικητές από τη μεταξύ τους μονομαχία. Πάντως, εκτός από τα δύο ντέρμπι σε Ηράκλειο και Αθήνα, τα γήπεδα της χώρας μας θα φιλοξενήσουν και άλλες σημαντικές αναμετρήσεις, αφού μέχρι στιγμής στη βαθμολογία, όλα είναι ρευστά και όλα μπορούν να συμβούν.

Οπως προαναφέραμε, τα περισσότερα βλέμματα των φίλων του εγχώριου ποδοσφαίρου, αναμένεται σήμερα να στραφούν στην Κρήτη, εκεί όπου ο ΟΦΗ υποδέχεται την ΑΕΚ (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), σε ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο στόχος και για τους δύο κοινός και δεν είναι άλλος από τη νίκη, αφού μόνο έτσι θα πάρουν... αέρα, από τους υπόλοιπους μνηστήρες των κορυφαίων θέσεων. Ο τεχνικός των Κρητικών Γιάννης Σαμαράς, έκανε σαφές πώς ο ΟΦΗ θα παλέψει πολύ για τους βαθμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ευκαιρία να κερδίσουμε και να πιστοποιήσουμε την αγωνιστική μας άνοδο, ενώ παράλληλα θα στείλουμε το μήνυμα ότι φέτος ο ΟΦΗ είναι ομάδα με μεγάλους στόχους». Οσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα, η ομάδα του Ηρακλείου δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση τον Ηπειρώτη που ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας. Στην αντίπερα όχθη, η «Ενωση», θέλει να επαναλάβει την εμφάνιση που είχε κόντρα στον Παναθηναϊκό και να περιμένει στραβοπάτημα του Ολυμπιακού προκειμένου να αναρριχηθεί στην κορυφή. Ωστόσο, απών από τη δύσκολη αποστολή του «Δικεφάλου» είναι πολύ πιθανόν να είναι ο Γκαμάρα, τον οποίο ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται να μη χρησιμοποιήσει αφού προέρχεται από τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Παραγουάης.

Στο Ηράκλειο δοκιμάζεται η ΑΕΚ απέναντι στον ΟΦΗ

Sportidea

Στο Ηράκλειο δοκιμάζεται η ΑΕΚ απέναντι στον ΟΦΗ
Στο μεταξύ, με το... μισό μυαλό στραμμένο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο «οικοδεσπότης» Παναθηναϊκός ευελπιστεί σήμερα έναντι του Αρη (17.00, ΑΛΦΑ) να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα κόντρα στην ΑΕΚ και να βγει νικητής από μια σκληρή εγχώρια δοκιμασία. Αλλωστε, τόσο για τον Γιάννη Κυράστα όσο και για τους παίχτες του «Τριφυλλιού», μια νίκη στο πρωτάθλημα είναι απαραίτητη, όχι μόνο επειδή μέχρι στιγμής οι «πράσινοι» δεν έχουν δείξει το καλό τους πρόσωπο στη διοργάνωση, αλλά θεωρούν πώς μια καλή εμφάνιση η οποία θα συνδυαστεί με νίκη, θα τους ανεβάσει το ηθικό ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ευχάριστα ήταν τα μηνύματα που έστειλε στον προπονητή του ο Μπασινάς, αφού η ανάρρωσή του γίνεται με γοργούς ρυθμούς. Οσον αφορά στους φιλοξενούμενους, ο σημερινός αγώνας αποτελεί μεγάλη πρόκληση, αφού ναι μεν κατέβαλαν με 4-2 την περασμένη αγωνιστική τον Εθνικό Αστέρα και 2-0 την Καλαμαριά (σε φιλικό), όμως μια μάχη με τον περσινό δευτεραθλητή απαιτεί περισσότερη συγκέντρωση και σοβαρότητα. Οσο, λοιπόν, οι τέσσερις πρωταγωνιστές των ντέρμπι θα μάχονται να βρεθούν πιο κοντά στους στόχους τους, ο Ολυμπιακός θα υποδέχεται την Ξάνθη (20.00, ΑΛΦΑ) με σκοπό να διατηρήσει τα κεκτημένα και να μη δώσει την ευκαιρία στους άλλους υποψήφιους για μια θέση στην κορυφή, να γεμίσουν χαμόγελα. Ενα στραβοπάτημα λοιπόν, θα είναι επώδυνο για τους «ερυθρόλευκους», πράγμα που ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ήδη διαπιστώσει και πάρει τα... μέτρα του. Συγκεκριμένα, ο Τάκης Λεμονής συνέστησε στους παίχτες του να βγάλουν από το μυαλό τους το προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (8η αγωνιστική) και να επικεντρώσουν τη σκέψη τους μόνο στο σημερινό ματς. Μάλιστα, χαρακτηριστικά ο ίδιος είχε τονίσει ότι «το τελευταίο διάστημα γίνεται πολλή συζήτηση για το ματς με τον Παναθηναϊκό, όμως μπροστά μας υπάρχει μόνο το παιχνίδι με την Ξάνθη. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, αφού για εμάς δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι». Από την άλλη, με ευχαρίστηση «υποδέχτηκε» ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός τη διαπίστωση ότι οι Ζε Ελίας, Βενετίδης και Ρόμπερτς έχουν σχεδόν αποθεραπευτεί, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει σήμερα κάποιον από τους συγκεκριμένους παίχτες. Από την πλευρά της η Ξάνθη, γνωρίζει ότι σήμερα καλείται να βγάλει εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή, όμως θεωρεί ότι αν παίξει συνετά, τότε όλα μπορεί να γίνουν. Το ευχάριστο για τον Νίκο Καραγεωργίου, είναι ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, αφού οι Ζουμπούλης και Κεχαγιάς είναι πλέον στη διάθεσή του και ο βαθμός ετοιμότητάς τους, φάνηκε από το φιλικό παιχνίδι με την ομάδα των νέων.

Ο Τζιοβάνι επιστρέφει στην 11άδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Ξάνθη

Sportidea

Ο Τζιοβάνι επιστρέφει στην 11άδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Ξάνθη
Σε άλλο σημερινό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα το Αιγάλεω (15.00), με στόχο να ξεφύγει από το τέλμα των μη ικανοποιητικών εμφανίσεων και να ανανεώσει το «προφίλ» του ενόψει των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων με αντίπαλο την ολλανδική Αϊτχόβεν (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Πάντως, αυτές τις μέρες, εκτός από το αγωνιστικό μέρος το «Δικέφαλο» απασχολεί έντονα η περίπτωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς οι άνθρωποι της ΠΑΕ αναμένεται να του τάξουν «γην και ύδωρ» για να παραμείνει, ενώ μέχρι στιγμής ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα... χαρτιά του. Οσον αφορά στο σημερινό αντίπαλο του «Δικεφάλου», το Αιγάλεω, τα πράγματα δείχνουν πώς η αθηναϊκή ομάδα σιγά - σιγά βρίσκει τον καλό της εαυτό, γεγονός που ίσως αποτελέσει το «κλειδί» για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, έστω και αν ακόμα βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας. Αμφίβολη, πάντως στην αναμέτρηση της «Τούμπας» είναι η συμμετοχή του Μακόρ που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα.

Μια αμφίρροπη αναμέτρηση φιλοξενεί σήμερα επίσης το «Καυτατζόγλειο» (15.00). Ο Ηρακλής, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική συνετρίβη με 4-1 από την Ξάνθη, θέλει να επουλώσει τις «πληγές» τους ξεσπώντας στον Εθνικό Αστέρα, ο οποίος πάντως αναμένεται να τα δώσει όλα αφού και αυτός την προηγούμενη αγωνιστική είχε γνωρίσει «βαριά» ήττα από τον Αρη. Για τη νίκη παράλληλα, θα παλέψει σήμερα στο γήπεδο της Νεάπολης ο Πανιώνιος κόντρα στον γηπεδούχο Ιωνικό (15.00). Οι Νεοσμυρνιώτες θεωρούν πώς μπορούν να «ποντάρουν» στην κακή αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων τους και παράλληλα παίζοντας σωστά να πάρουν τους βαθμούς της νίκης, ενώ σκοπός των γηπεδούχων είναι να βρουν την «αχίλλειο πτέρνα» των αντιπάλων τους και να την εκμεταλλευτούν προκειμένου να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Στο εναπομείναν παιχνίδι της αγωνιστικής ο Ακράτητος φιλοξενεί στα Ανω Λιόσια την Παναχαϊκή (15.00). Κοινός στόχος των δύο αντιπάλων, είναι το κυνήγι των βαθμών, αλλά και της δεύτερης νίκης τους στη διοργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ