Κυριακή 18 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β ΄ - Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
Γερές μονομαχίες

Φάση από περσινό αγώνα Προοδευτικής -Πανηλειακού

Sportidea

Φάση από περσινό αγώνα Προοδευτικής -Πανηλειακού
Με τα παιχνίδια του Κορυδαλλού και της Καλλιθέας να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον, συνεχίζεται σήμερα η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής, μετά από μια βδομάδα διακοπής.

Πιο συγκεκριμένα η Προοδευτική καλείται να αντιμετωπίσει τον Πανηλειακό. Οι «βυσσινί» θέλουν διακαώς τη νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής έτσι ώστε να μη συνεχίσουν να ισοβαθμούν με τους σημερινούς αντιπάλους τους στην 4η θέση της βαθμολογίας. Επίσης, θέλουν να μη χάσουν από τώρα πολύτιμο έδαφος για την κατάκτηση του τίτλου, ή μιας από τις πολύτιμες θέσεις της κορυφής που οδηγούν στην Α΄ Εθνική, όπως έγινε την περσινή περίοδο. Από την άλλη, οι Πυργιώτες θέλουν τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα στον Κορυδαλλό έτσι ώστε να συνεχίσουν να ελπίζουν από νωρίς για ένα καλό τέλος της σεζόν. Πάντως το έργο τους δεν πρέπει να θεωρείται και εύκολο καθώς οι «βυσσινί» δε θέλουν ούτε να το σκέφτονται πως θα χάσουν έστω και ένα βαθμό στην έδρα τους, αφού το πάθημα του περσινού πρωταθλήματος - όπου γνώρισαν ακόμα και την ήττα σε πολλούς εντός έδρας αγώνες - έγινε μάθημα.

Στην αντίπερα όχθη, στο «Ελ Πάσο», η Καλλιθέα υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να κρίνει πολλά. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους προκειμένου να συγκεντρώσουν πολύτιμους για τη συνέχεια βαθμούς. Παράλληλα, θα είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Καλλιθέας αν μπορέσει και πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από έναν υποψήφιο για την άνοδο στα «μεγάλα» σαλόνια. Στην αντίπερα όχθη, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θέλει πάση θυσία να πάρει τους τρεις βαθμούς στο παιχνίδι της Καλλιθέας καθώς με ενδεχόμενη νίκη, παραμένει στην κορυφή και βλέπει από διαφορετική πλευρά τη συνέχεια. Αν όμως ηττηθεί, τότε η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς το πρόγραμμα των υπολοίπων στις πρώτες θέσεις δεν είναι το ίδιο δύσκολο με το δικό τους και η επικράτησή τους θεωρείται αναμενόμενη.

Στην Καλαμαριά, ο τοπικός Απόλλωνας φιλοξενεί τον Παναιγιάλειο. Οι Θεσσαλονικείς, που βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχουν σκοπό να την αποχωριστούν και έτσι η επικράτηση στο σημερινό παιχνίδι πρέπει να είναι σαν υποχρέωση. Οι Αιγιώτες, όμως, δεν αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στους αντιπάλους τους καθώς μακριά από την έδρα τους δεν έχουν πάρει ούτε ένα βαθμό.

Η ουραγός Καλαμάτα αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Αθηνών. Η «Μαύρη Θύελλα» έχει ξεκινήσει την περίοδο με τους χειρότερους οιωνούς και τώρα προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που έχει στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», από την άλλη, θέλει την εκτός έδρας επικράτηση έτσι ώστε να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς για να ξεφύγει από την ουρά της βαθμολογίας που ήδη βρίσκεται.

Τέλος, στην Πάτρα, ο τοπικός Πατραϊκός, υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι γηπεδούχοι δε σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη καθώς η 12η θέση σίγουρα δεν είναι μέσα στα πλάνα των ανθρώπων του συλλόγου. Ετσι με αυτή τη νίκη, αναμένεται να ηρεμήσουν κάπως τα ήδη τεταμένα πνεύματα που επικρατούν στη Ριζούπολη. Οι Βολιώτες όμως, με το κακό ξεκίνημα και τις αρκετές απώλειες στην έδρα τους βλέπουν ως μία ανάσα το όποιο θετικό αποτέλεσμα στην Πάτρα.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 15:00

  • Για τη Γ΄ Εθνική, διεξάγονται σήμερα δύο παιχνίδια στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής (15:00). Στην Κέρκυρα, η ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει τα Χανιά, ενώ η Καβάλα υποδέχεται τον Εθνικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ