Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέα τριμερής σύνοδος στο τέλος Απρίλη

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία με στόχο τη λεγόμενη «πολιτική διαδικασία» θα τεθούν στο επίκεντρο νέας υπουργικής συνόδου των τριών εγγυητριών δυνάμεων της «εκεχειρίας» στις 25 και 26 του μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, που έχει πλέον μετονομαστεί Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστάνα).

Την είδηση ανακοίνωσε χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από την υπουργική σύνοδο του Ρωσο-αραβικού Φόρουμ Συνεργασίας στη Μόσχα, τονίζοντας ότι έχει προσκληθεί και ο νέος ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν. Ο Λαβρόφ μετέφερε την ομοθυμία ομολόγων του από αραβικές χώρες για «διευκόλυνση των προσπαθειών» με στόχο τον τερματισμό του πολέμου μέσω διαλόγου και πολιτικής διαδικασίας στη βάση της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επιβεβαιώνει την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Συρίας. Τόνισε επίσης πως διαπίστωσε «διαφαινόμενη κατανόηση» σχετικά με την πιθανή επιστροφή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη τριμερής υπουργική σύνοδος για τη Συρία είχε γίνει στην πρωτεύουσα του Καζακστάν στις 28 και 29 του περασμένου Νοέμβρη με κυρίαρχα θέματα αφενός την κατάσταση στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, όπου πλέον έχουν συγκεντρωθεί οι περισσότερες δυνάμεις τζιχαντιστών και άλλων αντικαθεστωτικών, αφετέρου τη συγκρότηση της «Συριακής Συνταγματικής Επιτροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ