Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξορμήσεις και παρεμβάσεις την Κυριακή σε καταστήματα

Παρεμβάσεις με σύνθημα «Οχι στο ωράριο των πολυεθνικών - Η Κυριακή αργία είναι των εργατών» οργάνωσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, με εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Στην ίδια κατεύθυνση, το Σωματείο Εργαζομένων στην «Praktiker» προκήρυξε στάση εργασίας και προχώρησε σε παρέμβαση στο κατάστημα της επιχείρησης στον Ταύρο.

«Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι πλέον έχουμε πείρα! "Πρόοδος", "δίκαιη ανάπτυξη", "επιστροφή στην κανονικότητα" για εμάς είναι όσα καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας με τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, τα σμπαραλιασμένα ωράρια (σπαστά, 6ήμερα χωρίς ρεπό, 10ωρα - 12ωρα), τη μετακίνηση από κατάστημα σε κατάστημα ανά την Αττική, την εντατικοποίηση, τους μισθούς - ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες», τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων στην ανακοίνωσή του. Κάλεσε τους εμποροϋπάλληλους να οργανωθούν στο κλαδικό σωματείο, να παλέψουν «για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, για μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ