Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για αναδρομικά από το 2012

Απορριπτική για το αίτημα των 4.673 γιατρών του ΕΣΥ να λάβουν τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών τους από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και το περασμένο χρόνο ήταν η σχετική απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του περασμένου χρόνου είχε αποφασίσει ότι οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα του 2012, αλλά μόνο από τη μέρα δημοσίευσης της απόφασης (26/2/2018) και μετά. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Ολομέλεια είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των γιατρών, που έγιναν κατ' επιταγή των μνημονιακών νόμων και της από 14/11/2012 Απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

«Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση όλων όσα μας χρωστάνε. Συνεχίζουμε. Με τους αγώνες μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» η Αφροδίτη Ρέτζιου, πλειοψηφούσα σύμβουλος στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Υπενθυμίζοντας ότι η περικοπή στα ειδικά μισθολόγια που προέκυψε από τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4093/2012 έχει κριθεί αντισυνταγματική από αποφάσεις του ΣτΕ, η ΟΕΝΓΕ έχει θέσει επιτακτικά το θέμα να αναπροσαρμόσει η πολιτεία άμεσα τους μισθούς, αίροντας τη συγκεκριμένη περικοπή, και να δώσει τα οφειλόμενα αναδρομικά όσον αφορά τακτικές αποδοχές και εφημερίες για το χρονικό διάστημα των 7 ετών (από 1/1/2012 έως και σήμερα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ