Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σε βαθμό κακουργήματος, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης, για την υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών». Οι δύο δικηγόροι, που κλήθηκαν σε απολογία ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, υπογράμμισαν στα απολογητικά τους υπομνήματα ότι δεν έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή και σχέση με εγκληματική οργάνωση αλλά και οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες πράξεις σε βάρος του επιχειρηματία Αρη Φλώρου. Οπως ισχυρίστηκαν, ο επιχειρηματίας σκοπίμως τους εμπλέκει, προκειμένου ο ίδιος να ωφεληθεί στις ποινικές του υποθέσεις.

ΤΟ Ε' ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣτΕ έκρινε μη νόμιμα, λόγω ελλείψεων, παραλείψεων, αντιφάσεων και μη πληρότητας, επτά σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούσαν τους οργανισμούς των ισάριθμων αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας και τα διαβίβασε στους συναρμόδιους υπουργούς. Τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων αφορούσαν τους οργανισμούς των αποκεντρωμένων διοικήσεων: Αττικής, Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μακεδονίας - Θράκης, Αιγαίου και Κρήτης. Κατά τη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία οι σύμβουλοι Επικρατείας είδαν νομικά προβλήματα στην προβλεπόμενη από τα Διατάγματα σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, αλλά και στον τρόπο διάρθρωσης και λειτουργίας των Διευθύνσεων Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ έγινε χτες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στον προσφυγικό καταυλισμό στον Ελαιώνα. Αποτέλεσμά της ήταν η μεταφορά 37 ατόμων από τη δομή φιλοξενίας στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Μέχρι το βράδυ ήταν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το λόγο που έγινε η αστυνομική επιχείρηση. Το βράδυ οι αλλοδαποί αφέθηκαν ελεύθεροι, πλην ενός ατόμου που ήταν φυγόποινος. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η αστυνομική επιχείρηση έγινε ύστερα από κλήση του διοικητή του camp, εξαιτίας αντιδράσεων που σημειώθηκαν το πρωί από αριθμό προσφύγων όταν ξεκίνησαν κινήσεις ανακατατάξεων μέσα στον καταυλισμό. Πρόκειται για συμπτύξεις, δηλαδή «στρίμωγμα» όσων ζουν στον καταυλισμό μέσα στα εμπορευματοκιβώτια. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η αστυνομική επιχείρηση έγινε εξαιτίας διαμαρτυρίας αριθμού προσφύγων που μεταφέρθηκαν στη δομή το Σαββατοκύριακο από την πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν κατασκηνώσει μετά την πρόσφατη αστυνομική επέμβαση σε κατάληψη κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ