Παρασκευή 26 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Ζητάει και τα ρέστα ο θρασύς υπουργός Παιδείας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατ' εξακολούθηση διαστρέβλωση των θέσεών του από τον υπουργό της αμάθειας

Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, ο υπουργός Παιδείας ζητάει και τα ρέστα από τον «Ριζοσπάστη», που σχολίασε την «αφωνία» του, μετά τα ψέματα που εκτόξευσε σε βάρος του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι τόσο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος όσο και ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυψαν και κατήγγειλαν τη λαθροχειρία και τη διαστρέβλωση που έκανε ο υπουργός από το βήμα της Βουλής την περασμένη Τρίτη.

Θυμίζουμε ότι ο Κ. Γαβρόγλου διαστρέβλωσε τα όσα είχε πει την προηγούμενη μέρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αποδίδοντας - λίγο πολύ - στο ΚΚΕ τη θέση ότι δεν έγινε και τίποτα που καταργήθηκε η Γ' Λυκείου! Αμεση ήταν η απάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, που του παρέθεσε επιτόπου ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, καλώντας τον να ανακαλέσει. Ο ίδιος επιφυλάχτηκε να διαβάσει τα πρακτικά - τον «Ριζοσπάστη» ούτε να τον αγγίξει! - και δεσμεύτηκε, αν διαπίστωνε το καταφανές, να επανορθώσει δημόσια.

Τη στάση του αυτή σχολίαζε την Τετάρτη ο «Ριζοσπάστης», παραθέτοντας κι αυτός τα σχετικά αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα. Από τον υπουργό όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση, με αποτέλεσμα να επανέλθει χτες η εφημερίδα μας με σχόλιο στο οποίο κατήγγειλε τον υπουργό ότι κάνει «γαργάρα» το όλο θέμα. Μετά απ' αυτό, το υπουργείο έστειλε επιστολή στον «Ριζοσπάστη» με την οποία διαμαρτύρεται για «"παραπολιτική" προσωπική επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Υπουργού Παιδείας»!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το υπουργείο ζητάει και τα ρέστα, γράφοντας στην επιστολή για «εκλογικό άγχος του ΚΚΕ» και «αντιπολιτευτικό μένος εναντίον αυτής της κυβέρνησης ενώ οι "αντιπολιτευτικοί τόνοι" προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, ήταν εξαιρετικά μειωμένοι».

Με αντικομμουνιστικές αιχμές, όπως ότι «γνωρίζαμε την εμμονή του ΚΚΕ ότι οι θέσεις του αποτελούν την μοναδική αλήθεια» και ότι το ΚΚΕ «παραδοσιακά αναγνωρίζει τα λάθη του μετά την πάροδο δεκαετιών», το υπουργείο ισχυρίζεται προκλητικά ότι ο «Ριζοσπάστης» επιβεβαιώνει αυτά που «απέδωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γαβρόγλου στον κ. Κουτσούμπα», κατηγορώντας μάλιστα την εφημερίδα ότι διαστρεβλώνει τον Γαβρόγλου! Κι από πάνω, χωρίς ίχνος ντροπής για τη νέα λαθροχειρία, ζητάει «η διάψευσή μας να δημοσιευθεί στον Ριζοσπάστη»... Δηλαδή, όπως λέει κι ο λαός, «εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι» με τον ανεκδιήγητο υπουργό Παιδείας.

Σχόλιο του ΚΚΕ

Με αφορμή το απαντητικό δελτίο του υπουργείου Παιδείας και την κατ' εξακολούθηση διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος έκανε το παρακάτω σχόλιο: «Το ότι ο κ. Γαβρόγλου ήταν υπουργός της αμάθειας, το ξέραμε. Το ότι έγινε υπουργός καθ' υπόδειξη του ιερατείου της Εκκλησίας, το γνωρίζαμε επίσης. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι εξελίσσεται σε κατά συρροή προβοκάτορα, ακόμη κι όταν τα ίδια τα πρακτικά της Βουλής τον διαψεύδουν.

Οχι μόνο επαναλαμβάνει αυτούσιο το επιχείρημα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι το πρόβλημα του σχολείου είναι αποκλειστικά η Γ' Λυκείου, για να νομιμοποιήσουν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τους, αλλά φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώνει το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή και το οποίο απάντησε λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι συνολικά ο εξετασιοκεντρικός χαρακτήρας του σχολείου, που οδηγεί και την Γ' Λυκείου να έχει αυτό το χαρακτήρα.

Τώρα το ποιος έχει άγχος φαίνεται από την πρακτική του υπουργείου να φέρνει νομοσχέδια στα μουλωχτά, με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια και την επιμονή στην αυταπόδεικτη διαστρέβλωση, καθώς επίσης και την επανειλημμένη άρνηση του υπουργού να απαντήσει σε Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κουκιά σπέρνει (2023-07-25 00:00:00.0)
Συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ (2019-04-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2019-01-18 00:00:00.0)
Λαθροχειρία «Αυγής» (2013-07-06 00:00:00.0)
Αυθαιρεσία ή συνειδητή διαστρέβλωση; (2013-01-09 00:00:00.0)
Στα πράσα το Συγκρότημα... (2009-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ