Παρασκευή 3 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεχίζονται τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με κεντρικό σύνθημα: «Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά» και πλούσιο πρόγραμμα, που συνδυάζει την καλλιτεχνική δημιουργία με τη συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους μαθητές, συνεχίζονται το επόμενο τριήμερο τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Για σήμερα, Παρασκευή, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

Στον Εύοσμο, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ρουκ Ζουκ, Multitasking game, breakdance (Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου), Σύγχρονο χορό (Καλλιτεχνικό Λύκειο), Εκθεση σκίτσου ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό (Καλλιτεχνικό Λύκειο), Κολάζ «3+1 πράγματα που δεν ήξερες για την ΕΕ» (2ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης), καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών ΕΠΑΛ ενάντια στον πόλεμο (1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου), συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα (Καλλιτεχνικό Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, Μουσικό Λύκειο), ξενάγηση σε έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (Ποντιακός Σύλλογος Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»), βίντεο «Το ΕΠΑΛ αλλιώς» (ΕΠΑΛ Νεάπολης και ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων), Τουρνουά σκάκι, Διαγωνισμό τρίποντων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Ορέστης Θεοδωρίδης, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης. Θα γίνει συζήτηση με τον υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Ευόσμου - Κορδελιού, Θανάση Κοκονά.

Στις Σέρρες, στις 6 μ.μ., στη Φιλίππου 8, θα πραγματοποιηθεί Escape room ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και αύριο, στις 6 μ.μ., τουρνουά μπάσκετ στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη Θέρμη, η ΟΒ Μαθητών Θέρμης θα πραγματοποιήσει Escape room ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στα γραφεία του ΚΚΕ στο εμπορικό κέντρο «Πόλις» στο κέντρο της Θέρμης.

Αύριο Σάββατο

Στη Δράμα, στις 5 μ.μ., εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία.

Στο Κιλκίς, στις 6.30 μ.μ., στο θεατράκι του Πάρκου Κήπου, με πρόγραμμα που περιλαμβάνει συζήτηση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, stand up comedy, συναυλία με τους «Σοφιστές του δρόμου».

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης σε Κόρινθο, Κάλυμνο κ.α.

Κυριακή 5 Μάη

Στη Βέροια, στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, συναυλία από μαθητικό συγκρότημα, παρουσίαση σύγχρονου χορού, γωνιά για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Μελιόπουλος και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Κώστας Τσεχελίδης.

Στα Γιαννιτσά, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικό για τη ζωή της ΚΝΕ στην παρανομία και σήμερα, διαγωνισμό γκράφιτι ενάντια στο φασισμό, απαγγελία ποιημάτων ενάντια στον πόλεμο, Escape room ενάντια στα ναρκωτικά, προβολή βίντεο ενάντια στον πόλεμο, γωνιά για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, συναυλία με τρία μαθητικά συγκροτήματα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η υποψήφια δήμαρχος Πέλλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ολυμπία Παπαδοπούλου και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πέλλας, Δημήτρης Σουμελίδης.

Την ίδια μέρα εκδήλωση πραγματοποιείται στη Λευκάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ