Παρασκευή 3 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε επίσχεση εργασίας εργαζόμενοι στη «Ροδιακή»

Την καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Ροδιακή» και την ανάκληση της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει επιλεκτικά η εργοδοσία, απαιτεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.

Οι εργαζόμενοι στο τυπογραφείο και στο τμήμα αθλητικογράφων βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και 15 μέρες, καθώς τους οφείλονται μισθοί τεσσάρων μηνών. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, η εργοδοσία έχει καταφύγει σε απεργοσπαστικό μηχανισμό, προκειμένου να τυπώνει την εφημερίδα στην Αθήνα.

Το Σωματείο υπενθυμίζει ότι οι συστηματικές καθυστερήσεις στη μισθοδοσία είχαν ξεκινήσει τον Φλεβάρη του 2013 και είχαν συνεχιστεί μέχρι το 2017. Τότε, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου συμφωνήθηκε να τους καταβάλλονται σε δόσεις οι οφειλές, με την προϋπόθεση να πληρώνονται κανονικά τους τρέχοντες μισθούς. Ομως, από τον Οκτώβρη του 2018, μόλις εξοφλήθηκαν τελικά οι παλιές οφειλές, η εργοδοσία ξεκίνησε από τον επόμενο μήνα πάλι τις καθυστερήσεις. Οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν τον περασμένο Φλεβάρη ξανά στην Επιθεώρηση, αποκομίζοντας μια πρόταση για εξόφληση σε 15 μήνες!

Παράλληλα, το Σωματείο καταγγέλλει τη μονομερή επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, από την 1η Απρίλη, «επιλεκτικά και παράνομα, με την ανοχή της Επιθεώρησης Εργασίας» και τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η εργοδοσία προσπαθεί να πιέσει εργαζόμενους να παραιτηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ