Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΑΣ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση του εστιατορίου

Την προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης του εστιατορίου της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου στην Πάτρα, με πρόσχημα το υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, η ΕΣΑΚ και οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας.

Ηδη, η καθαριότητα έχει δοθεί σε ιδιωτικό συνεργείο, ενώ σχεδιάζεται ανάλογη «διάδοχη κατάσταση» και στη Φοιτητική Εστία Πατρών (ΦΕΠ), καθώς δε γίνεται καμιά προσπάθεια από το κράτος να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να προκρίνεται η λύση της «ανάθεσης υπηρεσιών σε ιδιώτες».

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «την υλοποίηση αυτής της πολιτικής φαίνεται να έχει αναλάβει εργολαβικά ο κ. Αθανασόπουλος, διευθυντής της Εστίας και νομαρχιακός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστατεί στην παράδοση όλων των τομέων της ΦΕΠ σε ιδιώτες. Ευθύνες σοβαρές έχει και το ΔΣ του σωματείου ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, γιατί ένα χρόνιο πρόβλημα το άφησε συνειδητά να αιωρείται».

Τέλος, καλούν σε ενιαίο μέτωπο εργαζόμενους και φοιτητές, προκειμένου να ανατρέψουν τα αντιδραστικά αυτά σχέδια με τις εξής προϋποθέσεις και αιτήματα:

  • Εχουμε τη δύναμη και μπορούμε να παλέψουμε για μόνιμες προσλήψεις, που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της Φοιτητικής Εστίας Πατρών.
  • Για πλήρη αναβάθμισή της, με κύρια και αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Για ΦΕΠ σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν, που να παρέχει στους φοιτητές και στους εργαζόμενους αναβαθμισμένες παροχές με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ