Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Λύση στο στεγαστικό των σχολείων στην Πάτρα

Τα στεγαστικά προβλήματα των δημοσίων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Σπύρος Στριφτάρης προς τους υπουργούς Παιδείας Π. Ευθυμίου και Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης.

«"Αναγκαίο" συμπλήρωμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της μόρφωσης, την οργάνωση των σχολείων και των (αδιέξοδων) προοπτικών που δημιουργεί κατά κανόνα το εκπαιδευτικό σύστημα στους μαθητές, είναι και οι ανεπάρκειες στην υλικοτεχνική υποδομή της δημόσιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις», επισημαίνεται στην Ερώτηση.

Χαρακτηριστική, αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι η περίπτωση των δημοσίων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα, όπου - όπως καταγγέλθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση δασκάλων και νηπιαγωγών - σε αρκετά οι συνθήκες στέγασης είναι άθλιες. Γίνεται λόγος για «διδακτήρια», τα οποία στεγάζονται σε καταστήματα και σπίτια, σε κτίρια γεμάτα ποντίκια (!) ή σε άλλα που οι εκπαιδευτικοί τα χαρακτηρίζουν πραγματικές τρώγλες. Στην Ερώτηση τονίζεται ότι οι καταγγελίες που έγιναν δεν ήταν γενικόλογες, αλλά αναφέρθηκαν και συγκεκριμένα παραδείγματα:

  • Το 64ο Δημοτικό Σχολείο Τερψιθέας «στεγάζεται» σ' ένα κατάστημα και σε δύο μονοκατοικίες.
  • Στο κτίριο όπου στεγάζεται το 49ο Δημοτικό Σχολείο υπάρχει έντονη δυσοσμία (η οποία προκαλείται μάλλον από τα ποντίκια που έχουν εγκατασταθεί στη στέγη) και ενώ το νέο κτίριο είναι σχεδόν έτοιμο.
  • Το 45ο Δημοτικό Σχολείο στο Μπεγουλάκι στεγάζεται σε τρία κτίρια κλπ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα στέγασης των δημοσίων σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ