Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θάνος Μικρούτσικος και Νίκος Καββαδίας

Eurokinissi

Με δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη του δουλειά πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία, «Σταυρός του Νότου» και «Γραμμές των Οριζόντων». Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Μάη και την Τετάρτη 15 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα «Χρ. Λαμπράκης».

Τον Θ. Μικρούτσικο, που θα βρίσκεται στο ένα πιάνο, θα συνοδεύσουν εξαίρετοι μουσικοί και ερμηνευτές: Θοδωρής Οικονόμου, Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης (ερμηνεία).

Η μορφή με την οποία παρουσιάζονται τα τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου στη συναυλία του Μεγάρου είναι η τελευταία προσέγγιση του συνθέτη και απαιτεί από τους μουσικούς μεγάλη πειθαρχία, δυνατότητες αυτοσχεδιασμού και υψηλές δεξιοτεχνικές ικανότητες. Είναι η κατάληξη των συνεχών αναζητήσεων του συνθέτη όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν από τη σύνθεση των τραγουδιών μέχρι σήμερα. Για τον Θ. Μικρούτσικο η θάλασσα, το πλοίο, το ταξίδι, τα λιμάνια είναι το πεδίο που χρησιμοποιεί ο Καββαδίας για να πει άλλα πράγματα, πολύ σημαντικά και διαχρονικά. Λέει στη «Βάρδια» (1954) την περίφημη φράση «Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται» και δεν εννοεί μόνο τη φυγή από τη βάρβαρη πραγματικότητα, αλλά αναφέρεται κυρίως στην ανάγκη να ονειρευτούμε αυτήν την κοινωνία στην οποία ο άνθρωπος θα αυτοπραγματωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ