Κυριακή 18 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ
Στο μέτωπο με τις ταξικές δυνάμεις, η ελπίδα

Το 31ο εκλογο-απολογιστικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται σε συνθήκες ιδιαίτερης επιθετικότητας του Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού, σε βάρος της εργατικής τάξης, όλων των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων και κινημάτων.

Η οικονομική κρίση εντείνει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, αναδείχνει το πραγματικό πρόσωπο του Ιμπεριαλισμού: τον πόλεμο, τη μαζική φτώχεια και εξαθλίωση, την καταπάτηση και το στραγγαλισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ο πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατά του Αφγανιστάν, με πρόσχημα την πάταξη δήθεν της τρομοκρατίας που οι ίδιοι «γεννούν», είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. Ενός σχεδίου που αποσκοπεί στο χτύπημα χωρών, λαών και λαϊκών κινημάτων, στον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και στρατηγικών περιοχών, στην καθυπόταξη των λαϊκών αγωνιστικών διαθέσεων, στην καταστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ταυτόχρονα, η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, συμμετέχοντας και διευκολύνοντας τις ΗΠΑ σ' αυτόν τον άδικο βρώμικο πόλεμο, μαζί και με όλες τις πολιτικο-κοινωνικές δυνάμεις του Κεφαλαίου, όχι μόνο εκθέτουν το λαό μας σε τρομακτικούς κινδύνους, αλλά και αξιοποιούν τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στα δικαιώματα στην εργασία, στους μισθούς, στην κοινωνική ασφάλιση, στις δημοκρατικές ελευθερίες.

Κάτω απ' αυτό το πρίσμα, η ελληνική κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της και στους εργαζόμενους στη Δημόσια Διοίκηση.

Στα τρία χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεχτήκαμε μια πρωτοφανή, σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση του μαύρου, αντιλαϊκού, αντεργατικού μετώπου κεφαλαίου - κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολιτικών ενεργούμενών τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, που στρατευμένοι στο «μονόδρομο» της αντιλαϊκής ΟΝΕ στηρίζουν στην ουσία αυτή την αντεργατική επέλαση στο βιοτικό μας επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ