Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
Αγωνιστική απάντηση από σωματεία και φορείς

Από την κινητοποίηση σωματείων και φορέων
Από την κινητοποίηση σωματείων και φορέων
Απέναντι στο σκηνικό που επιχείρησε να στήσει η κυβερνητική προπαγάνδα, σωματεία και φορείς της Λευκάδας πραγματοποίησαν αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της φιέστας την Κυριακή.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Εργαζομένων Τουρισμού - Επισιτισμού, Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, ΕΛΜΕ Λευκάδας, Εργαζομένων Δήμου Λευκάδας και Εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ο Βαγγέλης Βερροιώτης.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Χρήστος Βεργίνης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Το νέο νοσοκομείο είναι το αποτέλεσμα των μεγάλων αγώνων των εργαζομένων και του λαού της Λευκάδας, μετά τον μεγάλο σεισμό του 2003, και χτίστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού». Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, υγειονομικά υλικά και αναλώσιμα συνεχίζονται, όπως και η άσχημη κατάσταση στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές Υγείας στο νησί. «Πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο που περιλαμβάνει πολύ περισσότερα τμήματα και κλινικές με το ίδιο προσωπικό, τη στιγμή που αυτό δεν επαρκεί καν για να καλύψει τις ανάγκες του παλιού νοσοκομείου», σημείωσε. Αναφέρθηκε επίσης στην πικρή εμπειρία από άλλα καινούργια νοσοκομεία με αντίστοιχα προβλήματα, όπως το Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου μέσα σε ένα χειμώνα πέθαναν τρεις άνθρωποι γιατί δεν έχει στελεχωθεί η Εντατική Μονάδα.

Μετά τη συγκέντρωση στον Αγ. Μηνά, ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση το νέο κτίριο του Νοσοκομείου, ώστε να επιδοθεί το ψήφισμα της συγκέντρωσης, ωστόσο η πορεία εμποδίστηκε από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει όλους τους δρόμους γύρω από το νέο κτίριο, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους διαδηλωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ