Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστική βραδιά

Θαλασσοπούλια, συνθέσεις με ρόδια και σταφύλια, αλλά και τρυφερές γυναικείες φιγούρες, πρόσφεραν μια διαφορετική, εικαστική «νότα», στο «Μαντείο» (Δελφών 4 και Διδώτου). Πολλοί ήταν οι φίλοι και οι συνάδελφοι που βρέθηκαν κοντά στην Ελσα Μεϊμάρογλου, το βράδυ της Δευτέρας, για την πέμπτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της. Είκοσι έξι έργα, δημιουργίες του τελευταίου χρόνου, στα οποία κυριαρχούν νεκρές φύσεις με χρυσό ακριλικό και λάδι μαζί. Τεχνική που επινόησε και χρησιμοποιεί η ζωγράφος, δίνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο, την αίσθηση του παλιού. Παράλληλα, εκτίθενται και έργα δουλεμένα με λάδι: πουλιά, αλλά και πρόσωπα. Γυναικείες, κυρίως, φιγούρες, σιωπηλές και απόμακρες, με έντονο εκφραστικό βλέμμα. Το θέμα αυτό, ιδιαίτερα αγαπητό στη ζωγράφο, θα αποτελέσει την αφετηρία της επόμενης δουλιάς της, αφού, όπως μας είπε «Αγαπώ τη γυναίκα. Εχει κάτι το αληθινό. Ο άντρας είναι σκληρός. Η γυναίκα είναι τρυφερή και μου αρέσει τα έργα μου να έχουν τρυφερότητα και κίνηση».

Η ενασχόληση της Ελσας Μεϊμάρογλου με τη ζωγραφική, ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια. Αρκετά χρόνια μετά αισθάνθηκε την ανάγκη να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή την αγάπη της. Ετσι, παρακολούθησε μαθήματα ιστορίας της τέχνης με καθηγητή τον Αλκη Χαραλαμπίδη και μαθήματα προοπτικής από τον χαράκτη, καθηγητή στη Θεσσαλονίκη, Σοφοκλή Κουτρή.

Στα εγκαίνια, μεταξύ πολλών φίλων και εικαστικών, ήταν ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, οι Τίτος Βανδής,Μπέτυ Βαλάση, Τάνια Τσανακλίδου, Βέρα Κρούσκα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ