Τρίτη 21 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-- Τις απολύσεις 7.000 εργαζομένων και εξειδικευμένων τεχνικών (περίπου 10% του συνολικού προσωπικού στις ΗΠΑ) ανακοίνωσε χτες η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας FORD, στο πλαίσιο σχεδίου νέας αναδιάρθρωσης με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας και την εξοικονόμηση 600.000.000 δολαρίων το χρόνο.

ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΙ.-- Πολλές εκατοντάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν την Κυριακή έξω από την πολιτειακή Βουλή της Αλαμπάμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη απόφαση περί απαγόρευσης σχεδόν όλων των αμβλώσεων στην πολιτεία και την πολυετή καταδίκη γυναικών και γιατρών που θα επιλέξουν να παραβιάσουν τον νέο νόμο. Το ίδιο 24ωρο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήρε αποστάσεις από την απόφαση της πολιτειακής Βουλής στην Αλαμπάμα, αποφεύγοντας να επικροτήσει την απόφαση.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Με «κανόνια» νερού κατέστειλαν χτες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Βηρυτού νέα διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων, που διαμαρτύρονται για τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο συμφωνίας με ξένους δανειστές. Οι διαδηλωτές προηγουμένως απώθησαν μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν τον κλοιό των αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο φωνάζοντας «κλέφτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ