Τετάρτη 22 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ολοκληρώθηκαν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Μετά από ένα ταξίδι σε όλη τη χώρα, με εκδηλώσεις που περιλάμβαναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πολύμορφες δραστηριότητες, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το σύνθημά τους «Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά» έφτασε στις πόλεις και τις γειτονιές, μέσα από τις δεκάδες μαθητικές γιορτές.

Στον Βόλο

Την Παρασκευή 17 Μάη έγινε το Μαθητικό Φεστιβάλ στην παραλία του Βόλου. Από νωρίς το απόγευμα, μαθητές, νέες και νέοι συζητούσαν, αντάλλασσαν σκέψεις, συμμετείχαν στις δραστηριότητες. Τα ταμπλό, η έκθεση βιβλίου, τα υλικά της Οργάνωσης βοηθούσαν στον προβληματισμό, ενώ την προσοχή τράβηξε η γωνιά ενάντια στον πόλεμο και το escape room ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για μαθητές Γυμνασίων, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου στο Θόλο.

Το πρόγραμμα άνοιξε η Γεωργία Χατζημπαλάση, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Μαγνησίας της ΚΝΕ, και ακολούθησε προβολή του βίντεο από την έναρξη του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Μίλησαν επίσης ο μαθητής Τριαντάφυλλος Ευγενικός και ο Στέφανος Κότο, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρωτοετής φοιτητής στην Ιατρική του ΑΠΘ.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι περιλάμβανε συναυλία από τον «Lunatic» από το 5ο ΓΕΛ Βόλου, τους «Φρανκ», «Retro» από τους «Rebellion Connexion», «Ghetto Rock» και «Black Mustard», «Εναλλασσόμενο Ρεύμα» και «Κινούμενα Σχέδια».

Στην Καρδίτσα

Στην πλατεία Πλαστήρα, δίπλα από το Παυσίλυπο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καρδίτσα. Οι μαθητές και οι άλλοι νεολαίοι που συμμετείχαν, μέσα από συζητήσεις, τα ταμπλό, το βιβλιοπωλείο, τα ερωτηματολόγια, τα όμορφα συνθήματα που βάφτηκαν σε λινάτσες και χαρτόνια, ήρθαν σε επαφή με τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Σε hip hop ρυθμούς και στον Βόλο
Σε hip hop ρυθμούς και στον Βόλο
Το πρόγραμμα άνοιξε η Ειρήνη Παπαδημητρίου, μαθήτρια ΕΠΑΛ και υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλωσορίζοντας όσους συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και ακολούθησε προβολή του βίντεο από την έναρξη του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Καραμαγκιόλας, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Καρδίτσας της ΚΝΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Καρδίτσα, και η κεντρική ομιλία έγινε από την Μαρία Σκούφη, εκπαιδευτικό, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συνέχεια τη σκηνή γέμισαν με hip - hop ρυθμούς οι: «Φρανκ», «Retro» από τους «Rebellion Connexion», «Ghetto Rock» και «Black Mustard», ξεσηκώνοντας για αρκετή ώρα μικρούς και μεγάλους.

Από τα ηχεία του Φεστιβάλ ακούστηκε «Συνδεόμαστε τώρα με τον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision στο Ισραήλ όπου έχουμε σημαντικές εξελίξεις στις βαθμολογίες». Στην οθόνη του Φεστιβάλ έπαιξε το σατιρικό βίντεο της ΚΝΕ: «Από ποιους παίρνει 12άρι ο Τσίπρας στη Eurovision...». Ακολούθησε αφιέρωμα ενάντια στον πόλεμο με ζωντανή μουσική και αφήγηση από μαθητές. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συναυλίες από τους «Side Effect» και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Στην Κω

Από το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Καρδίτσα
Από το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Καρδίτσα
Με μεγάλη συμμετοχή για ακόμα μια χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις και στην Κω. Μαθητές όλων των ηλικιών γέμισαν το γήπεδο στην παιδική χαρά «Πασσανικολάκη» και πήραν μέρος στις αθλητικές δραστηριότητες που περιλάμβαναν τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια των φίλων της ΚΝΕ, που συνέβαλαν και αυτοί με τις δυνάμεις τους στην επιτυχία του Φεστιβάλ.

Χαιρετισμό στους μαθητές απηύθυνε η Κική Μακρή, υποψήφια δήμαρχος Κω με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι μαθητές συζήτησαν με τα μέλη της ΚΝΕ για τη ζωή τους στο νησί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειές τους, αλλά και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση. Μοιράστηκαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου. Τέλος, ευχαρίστησαν τα μέλη της ΚΝΕ για τη διοργάνωση των αθλητικών τουρνουά και ζήτησαν σύντομα αυτή η πρωτοβουλία να επαναληφθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ