Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΠΑ
Τέταρτη μέρα απεργίας για το δικαίωμα στη δουλειά

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα απεργούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΠΑ, διεκδικώντας απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου με τη ΔΕΠΑ, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας, αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Την απόφαση για απεργία έχει πάρει το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ, ενώ τον αγώνα τους στηρίζει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής - Εύβοιας - Βοιωτίας - Κορινθίας.

Και χτες, τρίτη μέρα, η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Συγκεντρώσεις έγιναν ξανά στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού Λεωφορείων και Απορριμματοφόρων με Φυσικό Αέριο (ΣΑΛΦΑ) στα Ανω Λιόσια και στην Ανθούσα, οι οποίοι έμειναν κλειστοί. Στο φόντο μάλιστα ανακοίνωσης της διοίκησης του ΟΑΣΑ για προβλήματα από την απεργία στα δρομολόγια των λεωφορείων φυσικού αερίου, ανακοίνωση στήριξης του δίκαιου απεργιακού αγώνα έβγαλε και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ύστερα από πρόταση της ΔΑΣ.

Από την άλλη, αναδείχθηκε και πάλι ο κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων. Σε νέα συνάντηση που είχαν χτες τα σωματεία των εργολαβικών εργαζομένων, το κλαδικό Σωματείο και η Ομοσπονδία του κλάδου με τον Β. Δότση, πρόεδρο της ΔΕΠΑ, ο τελευταίος απέφυγε να δεσμευτεί για την υλοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων και ενώ η κυβέρνηση έχει πει προσχηματικά ότι αποδέχεται το αίτημά τους, χωρίς όμως να έχει κάνει τίποτα γι' αυτό. Οπως φαίνεται, η στάση της κυβέρνησης στο αίτημα των εργαζομένων συνδέεται με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, την οποία δεν θέλει να «επιβαρύνει» με τα «βαρίδια» που λέγονται δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ