Πέμπτη 23 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει εργοδοτικούς εκβιασμούς σε εργαζόμενους στα διαγνωστικά κέντρα

Στις πλάτες των εργαζομένων επιχειρούν να φορτώσουν ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων το κόστος των κινήσεων στις οποίες προχωρούν για να πιέσουν την κυβέρνηση για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα, εργοδότες του κλάδου, έχοντας αποφασίσει να μην εξυπηρετούν τους επισκέπτες των μονάδων από σήμερα Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, επιχειρούν να επιβάλουν στους εργαζόμενους των διαγνωστικών κέντρων 3ήμερη άδεια άνευ αποδοχών ή χρέωση κανονικής άδειας, εκβιάζοντάς τους μάλιστα να κάνουν οι ίδιοι αίτηση αδείας ώστε να φαίνεται ότι τη ζητούν για προσωπικούς λόγους.

Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας υπογραμμίζει ότι «κάθε απόπειρα των εργοδοτών να χρεώσουν αιφνιδιαστικά τους συναδέλφους με κανονική άδεια ή ρεπό για το διάστημα 23 με 25/5 είναι καταχρηστική. Οι εργαζόμενοι δεν επέλεξαν να μην εργαστούν, επομένως δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένοι να επωμιστούν το κόστος των αποφάσεων των εργοδοτικών φορέων. Οι άδειές μας είναι κατακτημένο δικαίωμα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας. Δεν μπορεί να καταπατάται, να "δίνεται" αιφνιδιαστικά με εκβιαστικό τρόπο, όποτε θέλει η εργοδοσία και να χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης».

Το κλαδικό Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν σε αυτό κάθε τέτοια μεθόδευση της εργοδοσίας. Να επικοινωνούν με το κλαδικό Σωματείο τους καλεί τους εργαζόμενους και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, σημειώνοντας ότι τέτοιες μεθοδεύσεις αποτελούν «παράνομη ενέργεια από την πλευρά της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ