Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών παιδιών - μεταναστών

Στρατόπεδο εφήβων μεταναστών στις ΗΠΑ

Copyright 2019 The Associated

Στρατόπεδο εφήβων μεταναστών στις ΗΠΑ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Μετά τον 16χρονο έφηβο μετανάστη από τη Γουατεμάλα που ξεψύχησε πριν από λίγες μέρες σε κέντρο μεταναστών στις ΗΠΑ από ίωση, χτες αποκαλύφθηκε και ο έκτος μέσα στον τελευταίο χρόνο θάνατος παιδιού - μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ.

Πρόκειται για 10χρονο κοριτσάκι που πέθανε ενώ βρισκόταν σε κέντρο κράτησης στη Νεμπράσκα τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ο θάνατός του, που δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι τώρα, ανεβάζει σε τουλάχιστον έξι τα παιδιά - μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τη σύλληψή τους από τις μεθοριακές αρχές των ΗΠΑ σε περίοδο οκτώ μηνών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Μαρκ Βέμπερ, δήλωσε ότι το κοριτσάκι τέθηκε στις 4 Μάρτη του 2018 υπό τη φροντίδα Γραφείου Επανεγκατάστασης Προσφύγων (HHS) στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ενώ η κατάσταση της υγείας της ήταν «εύθραυστη». Το HHS παρέχει φροντίδα στους ανήλικους ασυνόδευτους μετανάστες. Επειτα από μια αδιευκρίνιστη χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας επιπλοκών που είχε, η μικρή έπεσε σε κώμα, πρόσθεσε. Τον Μάη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκε σε μονάδα νοσηλείας στο Φοίνιξ της Αριζόνα για «παρηγορητική φροντίδα». Στις 26 Σεπτέμβρη μεταφέρθηκε σε άλλη μονάδα νοσηλείας στην Ομαχα της Νεμπράσκα, για να βρίσκεται «πιο κοντά στην οικογένειά της», και τρεις μέρες αργότερα πέθανε λόγω «πυρετού και αναπνευστικής δυσχέρειας».

Οι Δημοκρατικοί αξίωσαν τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο της 10χρονης, ενώ ο Δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας Χοακίν Κάστρο κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόκρυψη του θανάτου της.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού από τον Γενάρη έως τον Απρίλη, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, ενώ κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός τους κατά αρκετές εκατοντάδες.

  • «Βλάκα με περικεφαλαία», που ήταν «αργόσχολος και δεν είχε τις απαραίτητες διανοητικές ικανότητες», χαρακτήρισε χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον. Διέψευσε δε τον ισχυρισμό του Τίλερσον, κατά την προχτεσινή συνάντησή του με γερουσιαστές στο Κογκρέσο, ότι ο ίδιος ήταν λιγότερο προετοιμασμένος από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στο Αμβούργο πριν τρία χρόνια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ