Δευτέρα 27 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΠΕΡΟΥ
Σεισμός 8 Ρίχτερ

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση της τάξης των 8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.41 τοπική ώρα (10.41 ώρα Ελλάδας), περίπου 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαγκούνας, μια περιοχή 12.000 κατοίκων στην επαρχία Αλτο της Αμαζονίας, που έγινε αισθητή σε Βραζιλία, Ισημερινό, Κολομβία.

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και έντεκα τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ υπάρχουν σημαντικές ζημιές στις υποδομές.

Ο Πρόεδρος του Περού, Μαρτίν Βισκάρα, αναχώρησε το πρωί από τη Λίμα για να μεταβεί στην πληγείσα περιοχή και να κάνει μια αποτίμηση των ζημιών από το σεισμό που συγκλόνισε την περιοχή Λορέτο του βόρειου Περού. «Ηταν ένας σεισμός μεγάλου μεγέθους, ο μεγαλύτερος τα τελευταία 12 χρόνια, από το 2007», είπε ο Βισκάρα στους δημοσιογράφους.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσαν ότι ο νεκρός ήταν ένας 48χρονος άνδρας, που ενώ κοιμόταν την ώρα του σεισμού ένας βράχος έπεσε στο σπίτι του στην περιοχή Καχαμάρκα.

Επίσης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Εκτάκτων Καταστάσεων, τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, 51 οικογένειες έχουν πληγεί και περισσότερα από 50 σπίτια έχουν καταστραφεί. Αρκετά σχολεία, εκκλησίες, νοσοκομεία και κλινικές υπέστησαν ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ