Τρίτη 28 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΕΠΑ
Συνεχίζουν την απεργία και αυτήν τη βδομάδα

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων
Εννιά μέρες απεργίας συμπληρώνουν σήμερα οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΠΑ, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργιακή τους μάχη μέχρι το Σάββατο το πρωί, διεκδικώντας απευθείας εργασιακή σχέση στην επιχείρηση με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Από χτες και για κάθε μέρα έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις στα γραφεία της ΔΕΠΑ, στις 9 π.μ.

Στο πλάι τους οι απεργοί έχουν από την πρώτη στιγμή το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας. Την απόφαση για την απεργία αυτήν τη βδομάδα έχει πάρει η Ομοσπονδία του κλάδου.

Η απεργία γίνεται με υψηλά ποσοστά συμμετοχής, παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων από ΔΕΠΑ και εργολάβους, όπως καταγγέλλει το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ - ΔΕΠΑ.

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα

Χτες στη συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΠΑ παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μεταφέροντας την αλληλεγγύη και τη στήριξη του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των εργολαβικών εργαζομένων.

Ακόμα παραβρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη ενότητας των εργαζομένων στο αίτημα για μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων. Τόνισε ότι το ΠΑΜΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια να απλωθεί σε όλους τους κλάδους ο αγώνας τους για να εκφραστεί έμπρακτα η ταξική αλληλεγγύη.

Επίσης, ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων, μετέφερε την εμπειρία του κλάδου του με τα «δουλεμπορικά» γραφεία και τους αγώνες των εργαζομένων για να σταματήσει η δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ