Πέμπτη 30 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2019
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Κλιμακώνεται η μάχη για τον δεύτερο γύρο

Αύριο Παρασκευή, στις 8 μ.μ. στη Στρογγυλή Πλατεία, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Συνεχίζοντας τη δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πετρούπολης καθημερινά συνομιλεί με περιοδείες με το λαό της πόλης που την ανέδειξε πρώτη δύναμη στον α' γύρο και τον καλεί να ολοκληρώσει το βήμα την ερχόμενη Κυριακή, αναδεικνύοντας και πάλι αγωνιστική δημοτική αρχή. Χτες ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, επικεφαλής κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποίησε διαδοχικές περιοδείες σε εμπορικά καταστήματα της περιοχής το πρωί και σε αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου το απόγευμα, και συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο της πόλης και στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς».

Μέσα από τις συνομιλίες με τους καταστηματάρχες αναγνωρίστηκε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ανακουφίσει τους επαγγελματίες από τα βάρη, προσπάθεια που έφερε το δήμο στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά στους δήμους με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη, να ζωντανέψει την κίνηση στα μικρομάγαζα με ένα πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ τονίστηκε η σημασία που έχει το να στέκεται ο δήμος συμπαραστάτης στον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων απέναντι σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, απέναντι στην ακόμα πιο άγρια φορολεηλασία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Κατά την επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου - όπου μαζί με τις δημοτικές πολιτιστικές δομές συμμετέχουν συνολικά πάνω από 3.500 παιδιά και μαζί με τους ενήλικες φτάνουν τις 5.500, αριθμός ρεκόρ πανελλαδικά - αποτυπώθηκε η ποιοτική διαφορά σε σχέση με την περίοδο που στο τιμόνι του δήμου βρισκόταν ο Στ. Βλάχος (υποψήφιος στον β' γύρο) και η πολιτική κατεύθυνση ήταν η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, με αποτέλεσμα το χαράτσωμα του πετρουπολιώτικου λαού με μηνιαίες συνδρομές.

Σήμερα, η συμμετοχή σ' αυτές τις δραστηριότητες του δήμου έχει συμβολικό χαρακτήρα, ύψους 10 - 15 ευρώ το χρόνο, αφού η αγωνιστική δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αντιστέκεται στην «ανταποδοτικότητα» που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ. Ο λαός της πόλης άλλωστε θυμάται ότι εγκαταστάσεις για να αθλείται η νεολαία, όπως το κολυμβητήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ κ.λπ., έγιναν όταν στη δημοτική αρχή βρίσκονταν οι κομμουνιστές, με πρωτεργάτη τον Νίκο Παξιμαδά. Την 4ετία που πέρασε, μάλιστα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έδωσε έναν αταλάντευτο αγώνα και πέτυχε τη μονιμοποίηση 7 γυμναστών, ενώ συνεχίζει στην ίδια ρότα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης.

«Είναι η υλοποίηση μιας απόφασης της δημοτικής αρχής που απορρέει από την πολιτική μας θέση ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι κοινωνικά αγαθά, δικαιώματα, και πρέπει να είναι δωρεάν και προσβάσιμα σε όλους. Η ανταπόκριση του κόσμου εκφράζεται ανοιχτά, αποτυπώνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί και την επόμενη θητεία η πραγματικά κοινωνική και φιλολαϊκή πολιτική που άσκησε ο δήμος με την κατάργηση των μηνιαίων συνδρομών, και μια σειρά δράσεις για το λαό της Πετρούπολης που διεξήχθησαν, επικεντρώνοντας κυρίως στα παιδιά. Ολο αυτό το πλούσιο αθλητικό και πολιτιστικό ρεύμα είναι ένας ακόμη τρόπος θωράκισης της νέας γενιάς και μία ακόμη απάντηση ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα, για μια ζωή ολόκληρη», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Β. Σίμος, καλώντας το λαό να επανεκλέξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να συνεχιστεί αυτή η αγωνιστική διεκδικητική πορεία.

Στο μεταξύ, με επιστολή του στους μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Β. Σίμος εύχεται κάθε επιτυχία, «δύναμη, επιμονή και καθαρό μυαλό για την επίτευξη των στόχων σας», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «μέσα από τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να κρατήσετε και να σας συντροφεύει σε όλη σας τη ζωή η αξία να αγωνίζεστε για να πετυχαίνετε το στόχο σας!». Χαιρετίζει ταυτόχρονα όσους νέους συμμετείχαν για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία και τονίζει: «Σε όλους αυτούς που θέλουν και επιδιώκουν οι νέοι να απέχουν από την κοινωνική και πολιτική ζωή, αποδείξτε τους ότι οι νέοι έχουν φωνή και γνώμη για το μέλλον τους, τόσο μέσα από τις εκλογές όσο και μέσα συνολικά από τους αγώνες!».

Το σημερινό πρόγραμμα

Σήμερα, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Β. Σίμο:

  • Στις 7 π.μ. θα επισκεφτεί τους εργαζόμενους του δήμου στο αμαξοστάσιο.
  • Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε καφενεία της πόλης.
  • Στις 6 μ.μ. θα γίνει νέος κύκλος εξορμήσεων στα καταστήματα.

Η καθημερινή αυτή δραστηριότητα θα κορυφωθεί με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, αύριο Παρασκευή στις 8 μ.μ., στη Στρογγυλή Πλατεία, όπου θα μιλήσει ο Βαγγέλης Σίμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ