Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε ξένο αχυρώνα...

Τη γνωστή λαϊκή ρήση «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» θυμίζει η χτεσινή αντιπαράθεση για τα ζητήματα της Παιδείας, μεταξύ του πρώην υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ.

Εκεί ο Ν. Φίλης υπενθύμισε τις απόψεις που είχε διατυπώσει ο Παύλος Μπακογιάννης σε άρθρο του το 1976, όπου είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης της ιδιωτικής Εκπαίδευσης, θέση με την οποία η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι πάντα διαφωνούσε. Και η «Αυγή», στην ηλεκτρονική της έκδοση, που έσπευσε να καλύψει το ρεπορτάζ, σχολιάζει ότι «αυτό δείχνει την απόσταση που έχει πλέον η ακραία νεοφιλελεύθερη ΝΔ από παλιότερες δημοκρατικές φιλελεύθερες απόψεις και θέσεις»... Και ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, τέσσερα χρόνια τώρα που κυβερνά, μια χαρά τα πήγαινε με τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια. Ασε που στέλνουν τώρα στα φροντιστήρια ακόμα μεγαλύτερη πελατεία με τον νόμο που ψήφισαν για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Και επιπλέον διατήρησαν και αύξησαν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, καθώς και στο Ανοιχτό και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, ενώ είναι ενεργό και το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει δίδακτρα και σε προπτυχιακά προγράμματα για ξένους φοιτητές. Με άλλα λόγια, η κατάργηση της ιδιωτικής Εκπαίδευσης δεν ήταν ποτέ θέση, και δεν είναι ούτε τώρα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ.

Το μόνο που κατάφερε ο Ν. Φίλης υπενθυμίζοντας τον Π. Μπακογιάννη και τις θέσεις της τάχα «παλιάς καλής ΝΔ» για την Παιδεία, ήταν να δώσει πάτημα στην Ντόρα Μπακογιάννη να μιλήσει ακόμα μια φορά για τις αντιδραστικές θέσεις της ΝΔ για την κατάργηση του ασύλου, κάνοντας τον Ν. Φίλη να παραδεχτεί ότι αυτό που εφαρμόζεται σήμερα για το άσυλο δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που προέβλεπε ο νόμος - πλαίσιο της Μ. Γιαννάκου. Γιατί αυτούς τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Παιδεία τούς διατήρησε αλώβητους ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπλουτίζοντάς τους και εντείνοντας τις αναδιαρθρώσεις που απαιτεί το κεφάλαιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση.


Γ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ