Πέμπτη 13 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Με τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ο εργασιακός μεσαίωνας και στα ξενοδοχεία της Κω

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πλειοδοτούν μπροστά στους μεγαλοξενοδόχους ποιος θα τους εξασφαλίσει φθηνότερο εργατικό δυναμικό, ποιος από τους δύο θα είναι ο εκλεκτός τους στη "μεταμνημονιακή εποχή" για να "σαρώσει όλα τα εμπόδια" (εργασιακά δικαιώματα) για τη διατήρηση των κερδών τους». Με τον τρόπο αυτό σχολιάζει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου την αντιπαράθεση που αναζωπυρώθηκε, με αφορμή τα... πηγαδάκια του Κ. Μητσοτάκη με επιχειρηματίες στο νησί της Κω και θέμα την 7ήμερη εργασία.

Οπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, οι αξιώσεις των επιχειρήσεων για εργασία και τις επτά μέρες της βδομάδας δεν είναι «εικόνα από το μέλλον», αλλά πλευρά των όρων δουλειάς που επικρατούν ήδη, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις στον Τουρισμό, με τη σφραγίδα τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην Κω, «τον 4ο τουριστικό προορισμό των 1.200.000 αφίξεων τουριστών για το 2018», η κλαδική ΣΣΕ «επανήλθε μόνο στα χαρτιά» για τους εργαζόμενους στις εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες. Τα εργατικά «ατυχήματα» είναι καθημερινότητα, οι συνθήκες διαβίωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι απαράδεκτες, καθώς στεγάζονται ακόμα και σε κοντέινερ, ενώ «η Επιθεώρηση Εργασίας παραμένει υποστελεχωμένη, με μόνο 2 εργαζόμενους για όλα τα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ