Παρασκευή 14 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΟΕΝΓΕ)
Να δυναμώσει ο κοινός αγώνας υγειονομικών και ασθενών

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), επισημαίνοντας ότι αυτοί που την πληρώνουν πάλι είναι οι ασθενείς.

Σχολιάζοντας τη χτεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για κάλυψη των διαγνωστικών εξετάσεων από τις δημόσιες δομές, η ΟΕΝΓΕ αναδεικνύει ότι με... εγκυκλίους δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα «της τραγικής υποστελέχωσης, έλλειψης μηχανημάτων και αντιδραστηρίων, αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ».

Και προσθέτει: «Αυτοί που ευθύνονται για το γεγονός ότι το 70% - 90% των διαγνωστικών εξετάσεων γίνονται στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο ενίσχυσαν απλόχερα, που έδωσαν και δίνουν αέρα στα πανιά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και έχουν αφήσει τόσες μέρες τους ασθενείς έρμαια των επιχειρηματικών ομίλων, εμφανίζονται τώρα προεκλογικά ότι κόπτονται για την υγεία τους! Είναι υποκριτές! Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας μόλις χτες δήλωνε ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη των ιδιωτικών δομών για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος Υγείας, ότι δηλαδή δεν επαρκεί το δημόσιο. Πώς ξαφνικά την άλλη μέρα μας λέει ότι μπορεί να ανταποκριθεί;».

«Δεν ανεχόμαστε να παίζουν φτηνά προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες υγειονομικών και ασθενών», ξεκαθαρίζει η ΟΕΝΓΕ και καλεί: «Τώρα να δυναμώσει ο κοινός αγώνας υγειονομικών και ασθενών για αυτό που δικαιούται ο λαός μας και για αυτό που του αξίζει. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ