Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΗ ΤΣΙΟΡΜΠΑΤΖΗ
ΝΙΚΗ ΤΣΙΟΡΜΠΑΤΖΗ
ΦΩΤΟ

Τιμώντας τη μνήμη του συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΠΕΡΟΥ προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω του Τομέα Καλλιτεχνών.

Ειρήνη

***

ΦΩΤΟ 2

Με τη συμπλήρωση των 4 ετών από την απώλεια της αδερφής μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ και του αδερφού μου ΜΑΝΩΛΗ, στη μνήμη τους προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Καβάλας, ως πρώτη δόση, 500 ευρώ.

Ο αδερφός Αλέκος Αμπατζίδης

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 18/4/2019 «έφυγε» από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας μητέρα ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ, σε ηλικία 88 ετών. Ενα μήνα αργότερα, στις 19/5/2019, «έφυγε» ο αγαπημένος μας πατέρας ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ, σε ηλικία 97 ετών, μέλος του Κόμματος από το 1984 και μέχρι το τέλος της ζωής του, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και τον αγώνα για τον σοσιαλισμό.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τριανδρίας.

Τα παιδιά τους Βασιλική και Θωμάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΙΜΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ και για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Α. Μ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΕΦΗΣ ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΙΑ - ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ και για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας προσφέρω 10 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης.

Α. Μ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΘΩΝΙΟΣ. Η σύντροφος της ζωής του, Σταυρούλα, προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ν. Ζωής Περιστερίου, για την ενίσχυση των αγώνων του.

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΜΑΚΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ η σύζυγός του προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ ως ενίσχυση για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και εύχεται καλή επιτυχία και σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
Η σύζυγός του Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται φέτος 14 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, στις 11 Ιούνη 2005, ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, στέλεχος του ΚΚΕ και βουλευτής το 1958 με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑ στο νομό Σερρών.

Για την αγωνιστική του δράση, την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού, η αστική τάξη τον «τίμησε» εξορίζοντάς τον για 7 χρόνια και 9 μήνες στη Μακρόνησο και τον Αη Στράτη, από τις 16/7/1947 έως τις 19/3/1955 και για 3 χρόνια και 11,5 μήνες στο Παρθένι της Λέρου, από τις 21/4/1967 έως τις 6/4/1971.

Σε όλη του τη ζωή δεν λύγισε ούτε για μια στιγμή. Παρά το κυνηγητό, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και τις εξορίες, κράτησε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και του ταξικού εργατικού ήθους. Στάθηκε πιστός στις αρχές και στην ιδεολογία του μαρξισμού - λενινισμού, που την υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του στη ζωή και σύντροφός του στον αγώνα, Πελαγία Παπαθανασίου, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν, μέσω ΚΟ Βότση για την ενίσχυση του ΚΚΕ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη, 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΑΡΗΣ. Υπήρξε αγωνιστής από μικρό παιδί. Εζησε τους αγώνες του λαού μας, από την Κατοχή στις μάχες του ΕΛΑΣ στις γειτονιές της Ανατολικής Αθήνας και του Εμφυλίου.

Ολη του τη ζωή στο μεροκάματο, βίωσε την ανάγκη του αγώνα για την επιβίωση, μέσα από τους αγώνες της εργατικής τάξης, στο πλευρό του ΚΚΕ αλλά και των οικοδόμων. Ηταν πάντα «παρών» στο κίνημα ειρήνης συμμετέχοντας στις πορείες και τις εκδηλώσεις μνήμης της Εθνικής Αντίστασης. Υπήρξε ενεργό μέλος της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλιούπολης.

ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη του οι συναγωνιστές και φίλοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου, 110 ευρώ και υπόσχονται πως θα συνεχίσουν τον αγώνα έως την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

***

ΦΩΤΟ

Η ΝΙΚΗ ΤΣΙΟΡΜΠΑΤΖΗ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1932. ΕΠΟΝίτισσα στη διάρκεια της Κατοχής και της απελευθέρωσης, αγωνίστηκε να μεγαλώσει τα αδέλφια της μόνη, γιατί οι γονείς της ήταν φυλακισμένοι στο Επταπύργιο για την αντιστασιακή δράση τους. Εργάτρια, αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους γυναικών, για τα ιδανικά του ΚΚΕ, του φιλειρηνικού και του γυναικείου κινήματος.

Τη θυμόμαστε πάντα μπροστά, με το τραγούδι και το γέλιο της, στις συγκεντρώσεις, στις απεργίες, στις πορείες ειρήνης, πρωτοπόρα στις Οικονομικές Εξορμήσεις του Κόμματος.

Μέχρι το πρόωρο τέλος στα 59 χρόνια της στάθηκε πιστή αγωνίστρια για τα ιδανικά του Κόμματος, για την προοπτική της ριζικής ανατροπής, την προοπτική της λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της ο γιος της Δάνος προσφέρει 200 ευρώ μέσω της ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ για τη μάχη των εκλογών.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή του ΔΣΕ, καθώς και στη μνήμη του συντρόφου ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγνού κομμουνιστή, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας - Αλσούπολης.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ, αλλά η μνήμη της μένει όσα χρόνια και να περάσουν. Πρώτη στους αγώνες, πρώτη στις συγκεντρώσεις και στις πορείες του ΚΚΕ. Ακούω ακόμα τη φωνή σου ανάμεσα στις φωνές των συντρόφων «ΚΚΕ δυνατό, το κόμμα σου λαέ»...

Μέλος Γραφείου της τοπικής Οργάνωσης Αγ. Τριάδας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, μέλος της Αντίστασης και της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στο Αμμόβουνο Ορεστιάδας Εβρου. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ στα 15 της χρόνια. Αναγκάστηκε να φύγει στο βουνό για να γλιτώσει από τους ταγματασφαλίτες και μπράβους του συστήματος. Αιχμαλωτίστηκε στο Μάλι Μάδι αφού τραυματίστηκε βαριά. Μεταφέρθηκε στις φυλακές Λάρισας, καταδικάστηκε σε ισόβια. Αργότερα μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου και δικάστηκε άλλες δύο φορές, 20 και 12 χρόνια φυλακή αντίστοιχα. Φυλακές ανηλίκων πρώτα και λίγο αργότερα φυλακές Καλλιθέας, Κηφισιάς, Καμένων Βούρλων και, τέλος, φυλακές Αβέρωφ. Μετά τη φυλακή, αφιέρωσε τη ζωή της στο ΚΚΕ και στους αγώνες.

Στη μνήμη της προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ράλλη Τερζόγλου

***

ΦΩΤΟ

Στις 15/5/2019 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, αγωνιστής του ΔΣΕ από το Αρδάνι Τρικάλων.

Αντί για λουλούδια στον τάφο του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟ Νέου Κόσμου, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αφροδίτη και Σταμάτω Γαργάλα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, από την Καρίτσα Ιωαννίνων, προσφέρουμε 100 ευρώ για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κ. Μενιδίου.

Τα παιδιά τους Στέφανος και Μαργαρίτης Γιαννόπουλος

***

Στη μνήμη του αδερφού μου ΠΑΝΤΕΛΗ και της νύφης μου ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ και των συναγωνιστριών της Εθνικής Αντίστασης ΟΜΗΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΕΡΟΠΗΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, προσφέρουμε 30 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ
Τσακίρης Γιάννης

Τσακίρη Λίτσα

***

ΦΩΤΟ

Εμείς που συναντηθήκαμε στο διάβα του χρόνου, τη δεκαετία του 2000, στο νησί της Χίου και περπατήσαμε μαζί με τους συντρόφους του νησιού το δρόμο του αγώνα και του μέλλοντος, γνωρίσαμε τη συντρόφισσα ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΥΜΟΥΣΙΗ από την Πάφο, που με τη ζωντάνια, το δυνατό γέλιο και τη φωνή της διεκδικούσε τα αυτονόητα δικαιώματα στο νεοσύστατο τότε Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας Διοίκησης.

Η παρουσία της στις Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου, η δράση της μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ, ήταν πηγή αγωνιστικής διάθεσης και συλλογικής δράσης. Υπήρξε επίσης μέλος της Παγχιακής Επιτροπής για την Ειρήνη και μέλος του Συλλόγου Γυναικών Χίου.

Στη μνήμη της συντρόφισσας που μας άφησε ξαφνικά μια μέρα του Ιούνη, οι σύντροφοι και οι φίλοι της από την περίοδο των σπουδών της στη Χίο προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 420 ευρώ, μέσω των ΚΟ σε Χίο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

***

ΦΩΤΟ

Στις 10/10/2017 «έφυγε» από κοντά μας η ΕΠΟΝίτισσα ΜΠΡΑΧΟΥ - ΚΑΝΙΟΥΡΑ ΦΙΛΙΤΣΑ. Πήρε μέρος στον ταξικό πόλεμο από τις γραμμές του ΔΣΕ. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε απάνθρωπα για τις ιδέες της και τον αγώνα της. Δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος να αγωνίζεται για τους στόχους του ΚΚΕ μέσα από την ΚΟ Καρδίτσας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

Οι αδερφές της Φρόσω Ρίζου - Ροδάνθη Κανιούρα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΣΤΑΥΡΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ ΣΙΕΜΟΥ, από την Κληματιά Ιωαννίνων, των συντρόφων ΓΙΑΝΝΗ (φωτ.) και ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΝΟΥΣΗ (φωτ.), από το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, του μαχητή του ΔΣΕ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΕΦΟΥ, από την Ελεούσα Ιωαννίνων, και του αγωνιστή ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΖΕΡΒΑ, από την Ελεούσα Ιωαννίνων, ο Σιέμος Φώτης προσφέρει 60 ευρώ για τον εκλογικό αγώνα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΠΕΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΠΕΡΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΛΑΛΗΣ «έφυγε» από κοντά μας στις 10/4/2019. Γεννήθηκε στην Πύλο. Αποφοίτησε από το Ιστορικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διορίστηκε στον Μελιγαλά και υπηρέτησε σε ελληνικά σχολεία στη Νότια Αφρική, στη Γερμανία και στην Ηλιούπολη. Η πρώτη επαφή του με το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα έγινε στα φοιτητικά του χρόνια. Μετά την πτώση της χούντας, το 1977 οργανώθηκε στο ΚΚΕ.

Στα δύσκολα για το Κόμμα μας χρόνια συνέβαλε στην πάλη κατά της προσπάθειας διάλυσης των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη. Ηταν δραστήριο μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Ηλιούπολης. Υπηρέτησε στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών ως εκλεγμένος στην τοπική ΕΛΜΕ και για ένα διάστημα της ΟΛΜΕ.

Ανθρωπος χαμηλών τόνων, τον χαρακτήριζαν η συνέπεια και η ανιδιοτέλεια, η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Με τη γνώση ότι η ιστορία ενός λαού, η πραγματική ιστορία και όχι η διαστρέβλωση που διδάσκεται σήμερα στα σχολεία, μπορεί να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει, πάλευε πάντα για τη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης, για την Παιδεία που έχουμε ανάγκη.

Μετά τη συνταξιοδότησή του πέρασε από την ΚΟΒ Παιδείας στην ΚΟΒ Κέντρου Ηλιούπολης, όπου παρέμεινε δραστήριο μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του, συμβάλλοντας με τη δράση του και τη γνώμη του, βάζοντας το λιθαράκι του στη δημιουργία της νέας κοινωνίας που έχουμε ανάγκη, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του Κώστας Κ., Κατερίνα Γ., Ηρώ, Λίλη, Γιάννης, Σπύρος Π., Φώντας, Φίλιππος, Γιώτα, Κατερίνα Δ., Σπύρος Α., Πέτρος, Δήμητρα, Βαγγέλης, Μαρία και ο φίλος του Αντώνης προσέφεραν στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ηλιούπολης 365 ευρώ.


ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΑΡΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΛΑΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΛΑΛΗΣ

ΕΥΘΥΜΗΣ (ΜΙΜΗΣ) ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΕΥΘΥΜΗΣ (ΜΙΜΗΣ) ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ
ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

ΦΙΛΙΤΣΑ ΜΠΡΑΧΟΥ ΚΑΝΙΟΥΡΑ
ΦΙΛΙΤΣΑ ΜΠΡΑΧΟΥ ΚΑΝΙΟΥΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ
ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΥΜΟΥΣΙΗ
ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΥΜΟΥΣΙΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΘΩΝΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΘΩΝΙΟΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2023-07-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2020-12-02 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2018-12-28 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2018-11-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2017-04-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2014-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ