Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Συνεχίζονται οι απολογίες των χρυσαυγιτών για τη δολοφονία Φύσσα

Θρασύτατα, με γελοίες και προκλητικές δικαιολογίες προσπάθησαν οι δύο πρώτοι χρυσαυγίτες Ι. Αγγος και Αναστ. - Μάρ. Αναδιώτης, μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις απολογίες τους, να αρνηθούν οποιαδήποτε ανάμειξη, ακόμα και παρουσία, στη διάρκεια της δολοφονίας.

Ο Αναστ. - Μάρ. Αναδιώτης έφτασε να πει για τις συνεχείς συνομιλίες του το βράδυ της δολοφονίας με τον «Ανδρέα», οι οποίες έχουν ακουστεί στο δικαστήριο και σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, ότι αφορούν δήθεν Πακιστανό (τα στοιχεία ταυτότητας κινητού ήταν πακιστανικά) με άριστη γνώση της Ελληνικής και «φίλα προσκείμενο» μαζί του γιατί ήξερε ότι ήταν χρυσαυγίτης...(!!!). Ο Ι. Αγγος στη νυχτερινή έξοδο από το σπίτι του με τις πιτζάμες, όπως είπε, βρήκε τυχαίο αστυνομικό στην Παύλου Μελά λίγο μετά τη δολοφονία, που τον πληροφόρησε ότι έγινε μαχαίρωμα και ότι το όνομα του δράστη είναι Ρουπακιάς (!) ...

Κατά τ' άλλα, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, επέμεινε σε ερωτήσεις για το λόγο των συνεχών τηλεφωνημάτων που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι, μέλη της ΤΟ Νίκαιας, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η ερώτηση του αν. εισαγγελέα, για το αν ο κατηγορούμενος Αγγος πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα μίλησε με κάποιον που δεν ήταν χρυσαυγίτης. Στη διαδικασία των εγγράφων έχουν παρουσιαστεί όλες οι κλήσεις των χρυσαυγιτών του τάγματος εφόδου, πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Πάντως, οι απαντήσεις τους δεν έπεισαν, γεγονός που κατέδειξαν και οι επισημάνσεις του δικαστηρίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Αγγος είπε ότι ενώ βρισκόταν στην καφετέρια «Κοράλλι» μπροστά από τον Παύλο και την παρέα του, επικοινώνησε με τους συγκατηγορουμένους του Μιχάλαρο και Καλαρίτη για να συνεννοηθούν για το καταστατικό του χρυσαυγίτικου σωματείου (δουλεμπορικού) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. «Αυτό το καταστατικό έχει ήδη κατατεθεί στις 3/9/2013, έχει προσκομιστεί στο δικαστήριο από τον βουλευτή Ι. Λαγό, δεν υπάρχει η δική σας υπογραφή και εσείς τότε δεν ήσασταν εργαζόμενος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη», επισημάνθηκε. Οσο για τις επικοινωνίες με Χρυσαφίτη και Καζαντζόγλου για φυλλάδια που θα μοίραζαν, επισημάνθηκε: «Με όλους αυτούς ήσασταν στα γραφεία της Νίκαιας δύο ώρες πριν και είστε σε μια καφετέρια με θόρυβο, δύο τηλεοράσεις, πολύ κόσμο (...) Δικαιολογούνται τόσα τηλεφωνήματα;».

Ο χρυσαυγίτης Αγγος παραδέχτηκε τελικά μετά από πολλές ερωτήσεις και πίσω - μπρος ότι πρώτα επικοινώνησε με τον Καζαντζόγλου (υπεύθυνο των γραφείων ασφαλείας στην ΤΟ Νίκαιας) και τον ενημέρωσε για την παρουσία του Φύσσα και στη συνέχεια έλαβε το μήνυμα του Πατέλη, που καλούσε τα μέλη της Νίκαιας να παρουσιαστούν άμεσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ολα αυτά, να σημειωθεί, προκύπτουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και έχει παρουσιαστεί σχετικό διάγραμμα στο δικαστήριο.

Στην ίδια γραμμή ήταν και τα όσα είπε ο Αναστ. - Μάρ. Αναδιώτης, απλός υποστηρικτής, όπως δήλωσε, της ΧΑ, με χαλαρή σχέση. Οι ...δικές του δεκάδες κλήσεις, όπως επιβεβαιώνεται, σε χρυσαυγίτες, πριν και μετά τη δολοφονία, ήταν για «λόγους προσωπικού ενδιαφέροντος», για ραντεβού, όπως είπε, για καζούρα στον Αγγο, για τον Ολυμπιακό και για χρωστούμενα. Ο εν λόγω, αντίθετα με τον συγκατηγορούμενό του που ήξερε τον Ρουπακιά ως ταμία στην ΤΟ Νίκαιας, γνώριζε τον Πατέλη και τον Τσακανίκα, αλλά όχι τον Ρουπακιά. Στο Κρατικό Νίκαιας όπου διακομίσθηκε ο Παύλος Φύσσας, βρέθηκε, όπως είπε, για τη γιαγιά ενός φίλου που δεν ήξερε όταν ρωτήθηκε ούτε το επώνυμό του. Ο Αναδιώτης εμφανίστηκε και λάτρης της Ιστορίας... αφού υποστήριξε σχετικά με τις φωτογραφίες ναζιστικού περιεχομένου που βρέθηκαν στον υπολογιστή του ότι τις είχε κατεβάσει από «ιστορικό ενδιαφέρον» και ότι, εκτός από αυτές, είχε και άλλες με τον Βελουχιώτη και τον Στάλιν... Τελικά, παραδέχθηκε ότι συνομιλούσε σχετικά με τη δολοφονία για λόγους ...κοινωνικού ενδιαφέροντος, χωρίς όμως να έχει καμία σχέση. Απάντησε, επίσης, ότι ο μάρτυρας που τον αναγνώρισε «εξυπηρετεί σκοπιμότητες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ