Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ανοιχτές διαδικασίες με τη συμμετοχή των εργαζομένων - Οχι εκλογές στο σκοτάδι μαζί με την εργοδοσία

«Δεν είμαστε σαν τα μούτρα του» είναι η απάντηση που δίνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις συκοφαντίες του γνωστού εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου και της παράταξης «ΕΝΕΡΓΑ» ενάντια στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως ο Δ. Καραγεωργόπουλος, γνωστός και για τις ιδιότητές του ως «βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος» εταιρειών, με ανακοίνωση την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες εργαζόμενων εμποροϋπαλλήλων και συνδικαλιστών, εκτοξεύει κατηγορίες περί «εκλογών - παρωδία» κ.λπ., με σκοπό «να τις χρησιμοποιήσει μελλοντικά ως μέσο για να ξεπλύνει τις βρωμιές του», για «να ρίξει λάσπη και να λερώσει σωματεία με κρυστάλλινες και καθαρές διαδικασίες».

«Αφού του ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα του καριέρα ως παπαράτσι, ελπίζοντας να του φανεί χρήσιμη στις εξαγορές και τις επιχειρηματικές συμφωνίες που εμπλέκεται, του λέμε το εξής: Δεν είμαστε σαν τα μούτρα του!», ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος.

«Πάει πολύ να μας κουνάει το δάκτυλο αυτός που λόγω της ιδιότητας του ως εργοδότης οδήγησε τη δικαιοσύνη να μην μπορέσει να κάνει τα στραβά μάτια και να τον πετάξει με δικαστικές αποφάσεις εκτός ΔΣ της ΟΙΥΕ», τονίζει ο Σύλλογος και προσθέτει πως όποιος θέλει να δει τι σημαίνει διαδικασίες - παρωδία και «σωματεία» - φαντάσματα δεν έχει παρά να κοιτάξει «τους εργοδοτικούς μηχανισμούς και τα σωματεία - σφραγίδες όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής μαφίας».

Οσον αφορά τις αρχαιρεσίες του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων υπενθυμίζει ότι «είναι δημοσιευμένες αναλυτικά, με την ημερομηνία, το μέρος και την ώρα που πραγματοποιούνται» και είναι γνωστές στο σύνολο των εργαζομένων, τηρείται η μυστικότητα της ψήφου και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με τη θέλησή τους, ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Αντίστοιχα, «ανοιχτά και στο φως της ημέρας» πραγματοποιήθηκαν όλες οι συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, «με μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες».

Μάλιστα, ο Σύλλογος συνοδεύει την ανακοίνωσή του με μια σειρά φωτογραφιών από τις αρχαιρεσίες του, που αυτές τις μέρες διεξάγονται σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, με βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Δεν μας αγγίζει η σαπίλα τους

«Καταλαβαίνουμε την αναφυλαξία που παθαίνουν οι δυνάμεις αυτές που έχουν μάθει να λειτουργούν στο σκοτάδι», σχολιάζει ο Σύλλογος και εξηγεί:

«Κανένα σωματείο από αυτά όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής μαφίας δεν δημοσιοποιεί τίποτα που να αφορά τις αρχαιρεσίες και τη δράση του. Πραγματοποιούν αρχαιρεσίες στα κρυφά, χωρίς Γενικές Συνελεύσεις, με ανύπαρκτες συλλογικές διαδικασίες, τους ψάχνουμε κυριολεκτικά δεξιά και αριστερά για να μάθουμε πού συνεδριάζουν και πότε κάνουν, αν κάνουν εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο βγάζουν αντιπροσώπους και αλλοιώνουν το συσχετισμό από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων μέχρι και τη ΓΣΕΕ».

Οι δυνάμεις που «κάνουν τις εκλογές μαζί με την εργοδοσία και τους ανθρώπους της» και «φέρνουν τους εργαζόμενους στην κάλπη κάτω από ένα μεγάλο πλέγμα εκβιασμών και απειλών» δεν ενοχλήθηκαν ασφαλώς καθόλου από την επιθετική στάση της εργοδοσίας στους χώρους όπου διεξάγονται οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου, ούτε από την παρέμβαση της αστυνομίας, «που έφτασε στο σημείο να ζητήσει την ταυτότητα της δικηγόρου που ήταν δικαστική αντιπρόσωπος».

«Δεν θα μπούμε σε πόλεμο ανακοινώσεων με τον προβοκάτορα - εργοδότη Καραγεωργόπουλο», σημειώνει ο Σύλλογος και υπενθυμίζει πως ο συγκεκριμένος «συνδικαλιστής» έχει πολλά στο νου του, όπως τις εμπορικές συμφωνίες του «σωματείου» του με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και τη διαφήμισή τους στους εργαζόμενους.

«Δεν μας αγγίζει η σαπίλα τους! Οι κάλπες στις εκλογές του σωματείου μας δεν είναι από πριν γεμάτες, όπως συνηθίζουν άλλες δυνάμεις. Αναντικατάστατο όπλο μας είναι η συμμετοχή των εργαζομένων, όλων όσοι κατανοούν την ανάγκη οργάνωσης, σύγκρουσης με την εργοδοσία, για να έρθουν στο επίκεντρο οι ανάγκες μας, τα αιτήματά μας», τονίζει ο Σύλλογος.

Καλεί τους εκατοντάδες εργαζόμενους «που έχουν συμμετάσχει με τη δική τους θέληση μέχρι σήμερα στις αρχαιρεσίες του σωματείου και αποτελούν την πραγματική δύναμη στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος, να βρίσκονται στο μέρος όπου θα πραγματοποιήσει συνέδριο η ΟΙΥΕ, να δουν με τη δική τους ματιά όλες αυτές τις γραφικές φιγούρες που παριστάνουν τους συνδικαλιστές».

Μέχρι τη Δευτέρα οι αρχαιρεσίες

Στο μεταξύ, οι εκλογές του Συλλόγου συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα 1/7 με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα: Σήμερα Παρασκευή, στο «Mall» στο Μαρούσι (12.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.) και στο «Avenue» στην Κηφισίας (12.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.). Αύριο Σάββατο, στον «Σκλαβενίτη» στη Ν. Χαλκηδόνα (11 π.μ. - 5 μ.μ.). Την Κυριακή 30/6, στα γραφεία του Συλλόγου (9 π.μ. - 2 μ.μ.). Τη Δευτέρα 1/7, σε «ΜcArthurGlen» και «Smart Park» στα Σπάτα (11 π.μ. - 7 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ