Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Εμμένει στη στρατιωτικοποίηση το υπουργείο

Αρνητική είναι και η νέα ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην προοπτική της αποστρατιωτικοποίησης της λειτουργίας των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, όπως πιστοποίησε χτες, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ο υπουργός Γ. Ανωμερίτης.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας υποστήριξε ότι δεν υφίσταται «στρατοκρατική μορφή», αφού μόνο ο πρόεδρος της σχολής ανήκει στο Λιμενικό Σώμα, σημειώνοντας ότι με βάση το τελευταίο νομοθετικό πλαίσιο κατοχυρώθηκε η λειτουργία των σχολών ως Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, με αποτέλεσμα «να μην μπορεί να παρέμβει το ΥΕΝ».

Παίρνοντας το λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι μιας σωστής παιδείας «συνάρτηση είναι η δημοκρατική προσέγγιση», επισημαίνοντας πως «είναι απορίας άξιο γιατί επιμένουμε να έχει στρατοκρατική μορφή η ναυτική παιδεία». Οσον αφορά στο θέμα των παρεμβάσεων του ΥΕΝ, η Λιάνα Κανέλλη υπενθύμισε το πρόσφατο περιστατικό του ότι «δεν αναγνωριζόταν το νόμιμο συμβούλιο των φοιτητών» και χρειάστηκαν οι κινητοποιήσεις τους προκειμένου να αναγνωριστεί το συμβούλιο το οποίο επέλεξαν. Παράλληλα, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι δεν αποτελεί παραχώρηση της κυβέρνησης η ναυτική παιδεία, αλλά, αντίθετα, κατάκτηση της σκληρής δουλιάς των Ελλήνων ναυτεργατών, που έχουν οδηγήσει στα σημερινά επίπεδα τη ναυτιλιακή παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ