Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκρηκτική η κατάσταση στο ΤΕΙ Πάτρας

Την κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΙ Πάτρας αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

«Εκρηκτική είναι πλέον η κατάσταση στο ΤΕΙ Πάτρας, όσον αφορά στη στέγαση των σπουδαστών. Ενώ στο Ιδρυμα σπουδάζουν 15.000 σπουδαστές, θέσεις στις Φοιτητικές Εστίες υπάρχουν μόνο για 235! Και σα να μην έφτανε αυτό, η διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας σχεδιάζει να κλείσει τον καινούριο ξενώνα του Κούκου - προκειμένου να τον μετατρέψει σε Κέντρο Φιλοξενίας Συνεδρίων - και θέλει να στοιβάξει τους 60 σπουδαστές που μένουν εκεί στον παλιό ξενώνα - όπου ήδη μένουν 55 σπουδαστές - μετατρέποντας τα δωμάτια σε τρίκλινα!», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Αντιδρώντας στους σχεδιασμούς αυτούς, υπογραμμίζεται στην Ερώτηση, οι σπουδαστές βρίσκονται ήδη σε κινητοποίηση, απαιτώντας να μην κλείσει ο ξενώνας του Κούκου, να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα ανέγερσης νέων εστιών στα οικόπεδα που έχει αγοράσει το ΤΕΙ να αντιμετωπιστεί άμεσα και σε πρώτη φάση το πρόβλημα με υπενοικίαση ξενοδοχείων και επιδότηση του ενοικίου για τους σπουδαστές, δωρεάν σίτιση για όλους και κάρτα απεριόριστων διαδρομών για τη μετακίνηση στην πόλη της Πάτρας και να διατεθεί το συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες για μαθήματα και όχι φιέστες. Να σημειωθεί ότι οξύτατο είναι και το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών για μαθήματα, τα οποία τώρα γίνονται σε υπόγεια, σε αίθουσες ξενοδοχείων κτλ».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον υπουργό Παιδείας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα στο ΤΕΙ Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ