Τετάρτη 10 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ
Καταγγέλλει απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας

Σε συνθήκες καύσωνα νοσηλεύονται ασθενείς και εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς 6 συστήματα κλιματισμού βγήκαν εκτός λειτουργίας. Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας, επισημαίνοντας ότι είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμού μηχανημάτων λόγω παλαιότητας, όπως και για την ανάγκη να υπάρξει η όποια συντήρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί.

«Η εκ των υστέρων έγκριση πίστωσης για την προμήθεια 6 κεντρικών συστημάτων κλιματισμού μόλις στις 12/6 δεν αναιρεί τις ευθύνες ούτε εξασφαλίζει την άμεση λύση του προβλήματος», τονίζει το Σωματείο. «Αποφεύγουν να διαθέσουν τα αναγκαία κονδύλια για την αντικατάσταση - ανανέωση - επισκευή των κλιματιστικών συστημάτων, αν και γνωρίζουν τις συνέπειες στην υγεία των ασθενών, και αυτό γίνεται μόνο όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και στην καταπόνηση των εργαζομένων. Ιδιαίτερα μάλιστα στα δημόσια νοσοκομεία, όπως το ΠΑΓΝΗ, δεν διαθέτουν δημόσιους χώρους όπου θα μπορούσαν να βρουν έστω προσωρινά ανακούφιση οι πολίτες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κλιματισμό».

«Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτελέσματα έλλειψη φαρμάκων - υλικών και ανεπαρκή συντήρηση μηχανημάτων», υπογραμμίζει το Σωματείο και διεκδικεί: Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού του ΠΑΓΝΗ. Να σταματήσουν η καταπόνηση των εργαζομένων και η επιβάρυνση της υγείας των ασθενών. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Γενική Συνέλευση Εργαζομένων στο «Θριάσιο»

Το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη στη 1.30 μ.μ. έκτακτη Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Τα θέματα είναι η ενημέρωση των εργαζομένων για τις εξελίξεις και ο προγραμματισμός της δράσης του Σωματείου για το επόμενο διάστημα, με πρώτο σταθμό την πρωτοβουλία για σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ