Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ποδαρικό» με ΔΕΗ και «Ελληνικό»

«Σήμα» επιτάχυνσης των «εμβληματικών» για το κεφάλαιο παρεμβάσεων, στον «αεροδιάδρομο» που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, στέλνουν με τις πρώτες συναντήσεις τους οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Χτες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκη, και του προέδρου της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε «ενημέρωση για την κατάσταση της επιχείρησης» ενώ, όπως επίσης ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος της επιχείρησης υπέβαλε την παραίτησή του (θα παραμείνει προσωρινά στη θέση του ως ότου βρεθεί ο αντικαταστάτης του), με τον υπουργό να τον ευχαριστεί «για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα».

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, ο Κ. Χατζηδάκης έχει χαρακτηρίσει το ζήτημα της ΔΕΗ «επείγον και πιεστικό» και παρά το ότι δεν έχει ακόμη αποκαλύψει με λεπτομέρεια τις προθέσεις της κυβέρνησης, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσει στο δρόμο της «απελευθέρωσης», αξιοποιώντας σε κάθε περίπτωση και τους κεντρικούς άξονες που κατάρτισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε πρώτη φάση προβλέπουν την «αντιμετώπιση» των ελλειμμάτων της ΔΕΗ, μέσα από τη μείωση του «μισθολογικού κόστους», εντείνοντας τους εκβιασμούς και τις πιέσεις για την είσπραξη ανεξόφλητων οφειλών, αλλά και αυξάνοντας το κόστος των τιμολογίων.

Από εκεί κι έπειτα, εφόσον «εξυγιανθούν» τα οικονομικά της επιχείρησης, ώστε να καταστεί... «αξιόλογη επενδυτικά» θα επιχειρηθεί η ιδιωτικοποίησή της, όπως άλλωστε προβλέπουν και οι «εκκρεμότητες» που αφήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνονται στις εκθέσεις της Κομισιόν, με το πιο πιθανό σενάριο αυτήν τη στιγμή να προβλέπει τη δημιουργία «πακέτων» λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων που θα βγουν «στο σφυρί».

Στο μεταξύ, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, ξεκίνησε κατά προτεραιότητα τις επαφές του για την έναρξη του «φαραωνικού» επενδυτικού σχεδιασμού στο Ελληνικό, αφού όπως δήλωσε χτες είναι «εντολή του πρωθυπουργού» η άμεση υλοποίηση της επένδυσης. Ηδη πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Lamda Development», Οδ. Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της οποίας όπως είπε ο υπουργός ενημερώθηκε «για τα ακριβή στάδια προκειμένου να ξεκολλήσει η επένδυση», ενώ χτες το πρωί συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρουπόλεως και πρόεδρο του «Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού», Γ. Κωνσταντάτο, με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.

Οπως δήλωσε ο Α. Γεωργιάδης, σκοπός της κυβέρνησης «είναι κάθε εκκρεμές εμπόδιο που εμποδίζει την άμεση έναρξη αυτού του έργου, να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα» και αντίστοιχα ο Α. Κωνσταντάτος εμφανώς ικανοποιημένος σημείωσε ότι «θέματα που λιμνάζουν για το Ελληνικό και τον φορέα διαχείρισης και για το μέλλον της ανάπτυξης εδώ και δύο έως τρία χρόνια, εντός λίγων λεπτών, μετά από ενημέρωση που έκανα στον αρμόδιο υπουργό, βρήκαν άμεση ανταπόκριση και σχεδόν λύση»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αβάντα ΣΥΡΙΖΑ...(2021-06-09 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση είναι ένοχη για ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος εκατοντάδων εργαζομένων(2020-10-16 00:00:00.0)
Ιδιος προορισμός...(2019-09-03 00:00:00.0)
Ιδια η στρατηγική για την Ενέργεια «ανεξαρτήτως κυβέρνησης»(2019-07-18 00:00:00.0)
Σε στρωμένο έδαφος καθορίζει τα επόμενα βήματα(2019-07-10 00:00:00.0)
Για γέλια και για κλάματα(2015-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ