Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Μια βραδιά με Μπρεχτ

Τη Δευτέρα, στις 8:30 το βράδυ, στο «Βεάκη», η «Παιδική Αυλαία» και η «Πολιτιστική Παρέμβαση» παρουσιάζουν, για παιδιά και μεγάλους, τον «Κύκλο με την κιμωλία» του Μπρεχτ. Ο πανάρχαιος μύθος μιλά για έναν δικαστή που έπρεπε να «μοιράσει» ένα παιδί σε δύο μητέρες. Μια πανέξυπνη αλληγορία για την αιώνια μάχη ανάμεσα στην αγάπη και το συμφέρον, στον ατομισμό και την αυτοθυσία, στη Δικαιοσύνη και το «δίκαιο» του ισχυρότερου.

Δύο αδελφάκια κλεισμένα στο διαμέρισμα της τσιμεντούπολης, βομβαρδισμένα από τη βία και τη μοναξιά της τηλεόρασης και του υπολογιστή, καβγαδίζουν για ένα παιχνίδι που το ένα άρπαξε από το άλλο. Ο παππούς - συνταξιούχος ηθοποιός - αρχίζει να τους διηγείται ένα θεατρικό έργο με το ίδιο θέμα. Οι μπρεχτικοί ήρωες εισβάλλουν από την μπαλκονόπορτα, από την κλειστή τηλεόραση. Η βασίλισσα που κυνηγημένη από τους στασιαστές παράτησε το μωρό της... Η Γρούσα, η φτωχή υπηρέτρια που το βρήκε και το πήρε για να το γλιτώσει από τους διώκτες του... Οι περιπέτειες της Γρούσας και η αγάπη που αναπτύσσεται ανάμεσα σ' αυτήν και στο ξένο μωρό... Η αλλαγή του καθεστώτος που κάνει το παιδί κληρονόμο του θρόνου και μιας αμύθητης περιουσίας... Η επιστροφή της φυσικής μητέρας του παιδιού που το διεκδικεί... Και τέλος, ο παράξενος δικαστής Ατζάκ που θα κάνει το πείραμα του κύκλου με την κιμωλία και θα ζητήσει από τις δύο «μητέρες» να τραβήξουν το μωρό, για να φανεί ποια από τις δύο το δικαιούται...

Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή - σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, μουσική Δημήτρη Λέκκα, σκηνικά - κοστούμια Νίκου Αδειλίνη και χορογραφίες Κατερίνας Ανδριοπούλου. Παίζουν: Γιάννης Καλατζόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Χριστίνα Βολώση, Σπύρος Κωτσόπουλος, Γιάννης Γούνας, Εύα Δημητρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ