Τετάρτη 17 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»
Απεργούν ενάντια στην εκδικητική απόλυση πρωτοπόρου συναδέλφου τους

Επιχειρώντας να κάμψει τον αγώνα τους, η εργοδοσία προχωρά σε απόλυση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατ. Αττικής

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Αφοί Βλάχου», δίνοντας αποφασιστική απάντηση στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου τους, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Δαμασκηνού (Μάη) Μέντη.

Η απόλυση του συνδικαλιστή, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου στην «Αφοί Βλάχου», γίνεται με το προκάλυμμα της μη ανανέωσης της σύμβασής του, καθώς και εκείνος, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, εργάζεται ως «ενοικιαζόμενος» στην επιχείρηση.

Το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην «Αφοί Βλάχου» και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η εργοδοσία, σε συνάντηση που έγινε με το Συνδικάτο, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα απορροφήσει τον συνάδελφο από την "Trenkwalder" (σ.σ. η εταιρεία μέσω της οποίας γίνεται η "ενοικίαση" εργαζομένων), αλλά ούτε θα τον ξαναπροσλάβει μετά την πάροδο ενός μήνα, όπως είχε δεσμευτεί και πράξει με άλλους συναδέλφους, που ήταν επίσης "ενοικιαζόμενοι" εργαζόμενοι.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου, που είναι πρωτοπόρος στην εργασία του αλλά και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα από τη Σωματειακή Επιτροπή, καθώς και από τη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

(...) Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν αλλά πεισμώνουν τους εργαζόμενους, και με την ενότητα τους θα κερδίσουν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και τα ταξικά συνδικάτα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στην "Αφοί Βλάχου"».

Κάτω τα χέρια από τους εργάτες και τα συνδικάτα τους

Την άδικη και εκδικητική απόλυση του προέδρου της διοίκησής του καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, σημειώνοντας: «Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, που δουλεύει στην επιχείρηση "Αφοί Βλάχου", έγινε στόχος της εργοδοσίας για τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και δράση, καθώς ήταν πρωτοπόρος εργάτης, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων της επιχείρησης».

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προειδοποιεί πως «θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί τον πρόεδρό της, καθώς και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση σε κάθε εργασιακό χώρο». Καλεί την εργοδοσία «να πάρει πίσω την εκδικητική απόλυση - συνδικαλιστική δίωξη, καθώς και να εφαρμόσει όλα όσα έχει συμφωνήσει το προηγούμενο διάστημα και επέβαλαν οι συνάδελφοι με τον αγώνα τους».

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου υπογραμμίζει ότι «το συγκεκριμένο περιστατικό είναι δείγμα της γενικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει από κοινού κυβέρνηση και εργοδότες ενάντια στην οργάνωση και τη δράση των συνδικάτων, ενάντια σε πρωτοπόρους εργάτες. Είναι δείγμα της "κανονικότητας", της ανάπτυξης που προπαγανδίζουν οι κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενη, και η οποία φέρνει όλο και περισσότερα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και σφαγή στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων».

Την απόλυση του συνδικαλιστή καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ