Τετάρτη 17 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
Ανοιχτή σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων την Πέμπτη

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και τη διεκδίκηση αναβάθμιση των υποδομών Υγείας στην ευρύτερη περιοχή αναδεικνύουν με πρωτοβουλία τους τα Σωματεία Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, καλώντας σε σύσκεψη που διοργανώνουν αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μεγάρων.

Απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε σωματεία, μαζικούς φορείς, εργαζόμενους και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Μεγάρων - Ν. Περάμου, προκειμένου να αποφασιστούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Οπως σημειώνουν στο κοινό κάλεσμα τους:«Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή άθλια κατάσταση:

  • Στους εργασιακούς χώρους της περιοχής είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Ανύπαρκτες είναι και οι υπηρεσίες σχολικής Υγείας για τους εκατοντάδες μαθητές της περιοχής.
  • Στο Κέντρο Υγείας Mεγάρων λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων (π.χ. παθολόγοι, καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, δερματολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, ακτινολόγοι) και νοσηλευτικό προσωπικό. Ανύπαρκτη είναι ουσιαστικά η φύλαξη του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται συχνά θύματα επιθετικών συμπεριφορών και να κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλειά τους.
  • Σε Ν. Πέραμο, Κινέτα και Αλεποχώρι είναι ανύπαρκτες οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας».

Σημειώνουν ότι «χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι συχνά ταλαιπωρούμαστε, κινδυνεύει η υγεία μας, ή αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα, επειδή το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, ακόμη και πριν από την απόφαση για περιορισμό της λειτουργίας του, δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μας, λόγω των χρόνιων ελλείψεων προσωπικού και της υποχρηματοδότησης.

Αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων είναι οι κάτοικοι να αναγκάζονται να προσφεύγουν στο "Θριάσιο" Νοσοκομείο, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω των ελλείψεων προσωπικού (οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό ξεπερνούν τις 110) και της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης(κατά 13 εκατ. ευρώ ετησίως).

Η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και θεωρεί τις παροχές Υγείας του λαού "κόστος", γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ