Παρασκευή 19 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Clandestinos» για τα 66 χρόνια από την έναρξη της Κουβανικής Επανάστασης

Με αφορμή την 66η επέτειο από την έναρξη της Κουβανικής Επανάστασης, τη Δευτέρα 22 Ιούλη στις 20.00, στο σινεμά «Κατερίνα», ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης και ο δήμος Χαϊδαρίου διοργανώνουν αφιέρωμα προβάλλοντας την ταινία «Clandestinos», σε σκηνοθεσία Φερνάντο Πέρεζ. Πριν από την προβολή θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ενώ θα μιλήσει και εκπρόσωπος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου.

Σε σενάριο του καθηγητή Φιλοσοφίας, συγγραφέα και σκηνοθέτη Χεσούς Ντίαζ, η ταινία αναπλάθει τη δύσκολη εποχή του αγώνα ενάντια στη δικτατορία του Μπατίστα. Τα πρόσωπα αυτού του δράματος είναι μια ομάδα παράνομων αγωνιστών που μάχονται το δικτατορικό καθεστώς. Κεντρικό πρόσωπο στην ομάδα των μαχητών είναι ο αρχηγός της. Φυλακισμένος και αφού έχει υποστεί βασανιστήρια, δέχεται μια παράξενη επίσκεψη: Μια νεαρή γυναίκα που μεταφέρει ένα μήνυμα. Η επίσκεψή της θα αναστατώσει τη ζωή του πρωταγωνιστή...

Παράλληλα όμως η σκηνοθεσία δεν επικεντρώνεται μόνο στις στιγμές της έντασης και της δράσης, στις ηρωικές στιγμές του αγώνα. Αντίθετα, στρέφει ένα βλέμμα συμπάθειας και κατανόησης και στις μικρές ανθρώπινες στιγμές αυτού του αγώνα: Στις ερωτικές ιστορίες που συμβαίνουν στο περιθώριο του αγώνα, στα απρόοπτα κωμικά συμβάντα, στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ