Παρασκευή 19 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
39 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Την Πέμπτη 25 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., η εκδήλωση έξω από την ΕΤΜΑ

Την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής στη δολοφονημένη ΚΝίτισσα φοιτήτρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), την Πέμπτη 25 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης).

Στο σχετικό κοινό κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Στις 28 Ιούλη συμπληρώνονται 39 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας της Παντείου, μέλους της ΚΝΕ, από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την ακρίβεια.

Εμπνεόμαστε από το παλικαρίσιο παράδειγμά της, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα.

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά και τα οράματα της Σωτηρίας, ο δρόμος που βάδισε, παραμένουν επίκαιρα, είναι οδηγός της πάλης και του αγώνα μας!

Σήμερα,

  • Που η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σφραγίδα της ΕΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα φοιτητών και εργαζομένων, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων,
  • Που ενισχύει την καταστολή, διατηρώντας όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως τον νόμο ενάντια στην απεργία, εντείνει την ποινικοποίηση των αγώνων, την προσπάθεια σιγής νεκροταφείου μέσα στα πανεπιστήμια με την κατάργηση του ασύλου,

Tιμάμε την Σωτηρία με ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην πολιτική που, όπως τότε έτσι και σήμερα, χτίζει αμύθητα πλούτη και χλιδή για τους λίγους, πατώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών.

Tιμάμε την Σωτηρία δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους γονείς μας, δίνοντας σάρκα και οστά στο σύνθημα "φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά"!

Tιμάμε την Σωτηρία, δίνοντας τη μάχη καθημερινά για να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που κατανοούν πως έχουμε τη δύναμη να κατακτήσουμε τα όνειρα και τις διεκδικήσεις μας, μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων - ΕΕ που υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσα από τον κοινό αγώνα εργατών, φοιτητών, μαθητών, όλου του λαού.

Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης των φοιτητών πλάι σε συμπόρευση με το εργατικό ταξικό κίνημα.

Για να βρει δικαίωση η θυσία της Σωτηρίας. Οργανώνουμε την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φοιτητές και εργαζόμενοι τιμούν τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου (2024-07-23 00:00:00.0)
Φοιτητές και εργαζόμενοι τιμούν την Σωτηρία Βασιλακοπούλου (2022-07-20 00:00:00.0)
Τιμάμε την Σωτηρία παλεύοντας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος (2018-07-21 00:00:00.0)
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου (2016-07-27 00:00:00.0)
Φόρος τιμής στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου (2013-07-25 00:00:00.0)
Σε τιμούμε με νέους ταξικούς αγώνες (2003-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ