Σάββατο 20 Ιούλη 2019 - Κυριακή 21 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα «ορόσημα» της παραπέρα εμπλοκής

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, αλλά και τα όσα είπε ο Αμερικανός πρέσβης στο Συνέδριο του «Economist», οι επόμενοι «σταθμοί» στην παραπέρα εμπλοκή περιλαμβάνουν:

-- Στις 25/7 στο Κάιρο θα πραγματοποιηθεί το «Φόρουμ φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου» («East Med Gas Forum»). Στο νεοσύστατο σχήμα συμμετέχουν Αίγυπτος, Ιορδανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή. Στη συνάντηση αναμένεται και ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι.

-- Την ερχόμενη βδομάδα θα επισκεφτεί την Αθήνα ο αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του αμερικανικού ΥΠΕΞ για την Ευρώπη (διάδοχος του Γ. Μίτσελ), Φιλ Ρίκερ.

-- Στις 29/7 πραγματοποιείται στην Αθήνα ο επόμενος γύρος της συνάντησης Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου, υπό την «υψηλή εποπτεία» των ΗΠΑ («3+1»), με έμφαση στα Ενεργειακά. Τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσει ο αρμόδιος για την Ενέργεια υφυπουργός Εξωτερικών Φράνσις Φάνον.

-- Το φθινόπωρο, σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, αναμένεται η επόμενη φάση του «Στρατηγικού Διαλόγου», αυτήν τη φορά στην Αθήνα.

-- Το Νοέμβρη αναμένεται να πραγματοποιηθεί περιφερειακή διάσκεψη του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου για την Ενέργεια στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ