Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Σε κατάληψη οι σπουδαστές στο Αργοστόλι

Οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο τμήμα Βιολογικής Γεωργίας στο παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, ζητούν οι σπουδαστές, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της σχολής από τις αρχές του Νοέμβρη.

Τα προβλήματα στη συγκεκριμένη σχολή χρονολογούνται από την ημέρα έναρξής της το 1999, όταν οι φοιτητές κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε ένα προκατασκευασμένο κτίριο που καλύπτει τις ανάγκες διδασκαλίας μόνο 150 ατόμων, τη στιγμή που σήμερα φοιτούν 320 σπουδαστές και κάθε εξάμηνο αυξάνονται. Στο κτίριο(;) υπάρχουν μόνο δύο εργαστηριακές αίθουσες - μικροσκοπίας και χημείας - οι οποίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθημάτων ειδικότητας του τρίτου, τετάρτου και πέμπτου εξαμήνου, ενώ για τις απαραίτητες γεωργικές εργασίες διατίθεται μόνο ένα, ελλιπώς εξοπλισμένο θερμοκήπιο.

Επιπλέον, η σχολή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναφορικά με τη διδασκαλία των μαθημάτων, λόγω έλλειψης διδακτικού και κυρίως ειδικευμένου προσωπικού, αφού καλύπτονται μόνο δύο μόνιμες θέσεις. Επίσης, δεν υπάρχει ούτε φοιτητική εστία ούτε εστιατόριο.

Οι υποσχέσεις από το υπουργείο Παιδείας, για την επίλυση των προβλημάτων με ταυτόχρονη διαβεβαίωση για στέγαση του τμήματος σε μόνιμα κτίρια, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σπουδαστικός Σύλλογος, έμειναν απλώς υποσχέσεις. Οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν αγωνιστικά μέχρι την οριστική λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ