Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΕΡΟΙΑ - ΝΑΟΥΣΑ
Συντονίζουν τον αγώνα τα ΤΕΕ

Σε συντονισμό της δράσης τους προχωράνε οι μαθητές των ΤΕΕ σε Βέροια και Νάουσα, προκειμένου αγωνιστικά να διεκδικήσουν αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και των ελλείψεων σε καθηγητές και εργαστήρια.

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει από την Τετάρτη οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Νάουσας, και από χτες οι μαθητές του 2ου ΤΕΕ της πόλης, μετά από απόφαση των Γενικών τους Συνελεύσεων. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, εκδηλώθηκε και η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών. Διευθυντές και Αστυνομία εξαπέλυσαν απειλές για συλλήψεις και επέμβαση των ΜΑΤ, αν συνεχιστεί η κατάληψη. Μάλιστα, ο διευθυντής του 2ου ΤΕΕ κλείδωσε το σχολείο, αφήνοντας έξω τους μαθητές, προκειμένου να τους εμποδίσει να υλοποιήσουν την απόφασή τους. Τελικά, οι μαθητές μπήκαν μέσα.

Σήμερα οι μαθητές των δύο ΤΕΕ θα πραγματοποιήσουν νέες Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου μέσα από συλλογικές διαδικασίες να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους, ενώ σχεδιάζεται να πραγματοποιήσουν και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, ώστε να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους στους πολίτες και στους φορείς της Νάουσας. Μάλιστα, μέσα από σχετικό υπόμνημα ζητούν τη συμπαράσταση όλου του λαού της περιοχής αλλά και των φορέων, στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουν για το δικαίωμα στη μόρφωση.

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την άμεση λύση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια εντοπίζει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Παιδείας, Π. Ευθυμίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης επισημαίνει ότι, ενώ τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) βρίσκονται ήδη στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας τους και παρόλο που διανύουμε τον τρίτο μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, εργαστήρια, στοιχειώδη κτιριακή υποδομή.

Ετσι, «η υποβάθμιση της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης, που εκφράζει μια βαθύτερη υποτίμηση της εργασίας και των εργαζομένων, αποτελεί στρατηγικό προσανατολισμό του κεφαλαίου, που υλοποιεί η κυβέρνηση με την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δικαιολογημένα, λοιπόν, οι σπουδαστές κινητοποιούνται απαιτώντας την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, τη θέσπιση δημόσιου και δωρεάν ενιαίου 12χρονου υποχρεωτικού σχολείου βασικής εκπαίδευσης και συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης μετά το 12χρονο σχολείο, καθώς και άμεση αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα».

Ρωτά, λοιπόν, τον υπουργό Παιδείας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ